ponedjeljak, 30. rujna 2013.

Ajme, koliko nas je - grožđe

Evo hvatam posljednje sate za učešće u igrici Ajme koliko nas je. Temu za ovaj mjesec zadala nam je Jovanka Baštovanka s bloga Kutlačom po kazanu. Svaki put, pa tako i sada odradila sam to kampanjski. Znači čekala sam zadnji dan, mogu reći čak i sat za sudjelovanje. Ma mislim da je ipak problem bio u namirnici, jer do sada nisam nikad grožđe koristila, ni u slatkim, ni u slanim jelima. Odlučila sam se za muffine, jedan jednostavan i brzi desert.

Muffini s grožđem 

 


Sastojci

150 g petit beurre keksa
75 g maslaca
2 jaja
250 g svježeg sira
75 g kiselog vrhnja
75 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 vrećice pudinga od vanilije
sol
nasjeckani bademi za posipanje
prepolovljene bobe crnog grožđa



Tu su bile i moje pomagačice, fifice...
Zagrijati pećnicu na 180. Postavljati košarice u kalupe za muffine. Kekse samljeti u multipraktiku, otopiti maslac i dodati keksima. Smjesu utisnuti u kalupe. (mojima je malo falilo tekućine pa su se odvajali, znači dodati još više maslaca ili mlijeka). U zasebnoj posudi, odvojiti žumanjke od bjelanjak. Izmiksati svježi sir, vrhnje,  šećer, vanilin šećer, žumance, prašak za puding i malo soli, na kraju umiješati snijeg od bjelanaca. Do tuda sam ja radila, a ostalo su završile moje cure. Kada se stavi smjesa, poslažu se bobe i posipa badem. Muffine peći 25 minuta.


Mogu reći da smo bili jako zadovoljni i da je to bila jedna slatka večerica. Podloga od keksa se malo odvajala, ali je zato krema s bobama popravila dojam.

3 komentara: