srijeda, 31. prosinca 2014.

FBI rukavice...u Tamarinoj kuhinji

U ovoj Silvestarskoj noći hvatam zadnji vlak za učešće u FBI rukavicama. Pod istragom je Tamarin blog What's for dessert? Često navraćam tamo, zapravo uvijek pogledam kada je nešto novo. Tu smo si blizu, skoro susede kako bi kod nas rekli. Nadam se da ćemo jednom i na kavu zajedno ili osmisliti nešto na ovom našem primorskom području. Družimo se od mojih početaka i tu je bila kad mi je trebala pomoć, zato hvala.
Što se tiče recepata, uvijek se divim tim savršenim prezentacijama, pogotovo keksićima koje sam isprobala, a  koji nisu ni približno ispala kao njezini. Nema šanse da vam Tamara ne udjeli lijepu riječ ili dobronamjerni komentar, uvijek je tu kada objavite post, a to vas tako ohrabruje.

Prvi recept koji sam isprobala bio je kuglof s jabukama, pravim domaćim. Uh moja djeca jako vole kuglof u svim oblicima, a i meni je bio fin. Stavila sam nešto više jabuka i bademe umjesto oraha.

 

Kuglof s jabukama i cimetom




Zatim je uslijedio vatromet maka, dvostruka količina i...

Tart s makom

 

Ovdje sam ja došla na svoje jer obožavam mak, a još u ovakvoj količini, di ćeš bolje...
 

Eh, tu smo na žalost stali. Zaustavile su nas bolesti, što dječje, što moje i do kraja godine grozno zdravstveno stanje. No smogli smo snage napraviti novogodišnje keksiće, odnosno djeca su napravila sama. Jesu nezgrapni, ali su jako fini i izdašni. Nije nam bilo sunca, a i ja sam bila bezvoljna za stvaranje kompozicije, pa što je tu je.

Moto keksići

 

 Tamarini su savršeni koda ih je punila sirove, a naši debeljuškasti...
 

I za kraj...

Vanilin roščići

 

Kako dijete ne smije orahe, napravila sam ih s bademima. Tako su putraste i pahuljaste, divota.


Hvala ti Tamara za sve divne recepte koje dijeliš s nama!

Svima sve najbolje u Novoj 2015. Neka bude samo zdravlja, a sve ostalo se će doći!

Broj komentara: 8:

  1. Kako sam ti već vidjela neke radove na fejsu, posljednjih dana sam stalno došla virnuti na blog u potrazi za FBI postom. Sad kad sam ga dočekala, baš si me razveselila svojim komentarom na moj blog i mene. Hvala ti od srca!

    Kuglof sam onda radila s kupovnim jabukama, tako da je tvoj s domaćima sigurno bio pet puta ukusniji. Ona prva fotka mi je baš divna!

    Tart s makom obožavam zbog nadjeva na kat. Kako ga samo ja jedem, nema druge nego da si za druženje ispečemo ovaj tar pa skupa uživamo.

    Evo sad stižem s bloga Mimi's kingdom i njezini moto keksići su isto debeljuškasti. Kao što sam i kod nje napisala - volim jako tanko razvaljano tijesto što je često mana, a kod keksića ipak ispadne plus

    Roščiće sam radila za Božić, klasično s orasima. Morat ću drugi puta probati s bademima. Super su ti ispali!

    Kako je godina na izmaku, poželjet ću ti sve najbolje u 2015. godini, puno zdravlja, ljubavi i sreće!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bitno je da si ga uspjela uhvatiti; krasan odabir!
    Sretnu Novu godinu zelim!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sve je predivno!!
    Tebi i tvojima želim sve najbolje u Novoj godini :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Ingrid, sve najlepse u Novoj tebi i tvojoj porodici, neka bude srecna, razigrana i nasmejana... nadam se da ste svi bolje, a kolacima bih se rado posluzila.:))

    OdgovoriIzbriši