ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Quiche s radičem i paprikom...Ajme koliko nas je

Ovaj mjesec u igrici Ajme koliko nas je, za temu smo dobili RADIČ. Temu je zadala Aleksandra s bloga
Vanilla&Staubzucker. Crveni radič rijetko koristim jer u vrtu imamo samo zeleni, a nemam potrebu kupovati salatu. Kada ga i kupim to je za salatu s jajima. Jednom prilikoma sam ga ubacila u rižot, ali od straha da će se jako osjetiti, stavila sam ga malo. Ovaj put mi je bio pravi izazov, odvažila sam se i napravila piticu od radiča. Nadobudno sam mislila kako će se i mojima svidjeti. Djeca su probala i napravila onu facu gađenja, BLJAK, muž je pojeo dva komada, ali kad je znao što je unutra nije mu bilo privlačno, a mene je skroz oduševila. Milsila sam da će biti puno gorče, s obzirom na količinu, no nije. Puno je bolja hladna, čak i drugi dan. Kako radim popodne imala sam dvije večere. Kada se ohladi, izbalansiraju se arome i to bude skroz ok. Mislim da je ovaj recept samo za obožavatelje radiča i njegove gorčine




17 dkg brašna
11 dkg maslaca
1 crvena rog paprika
1 glavica radiča (manja)
2 jaja i 1 žumanjak
2 dl mlijeka
10 dkg ementalera ili po želji više
sol
papar


Brašno izmiješati s 9 dkg maslaca, žumanjkom, malo soli i 2 žlice vode. Tijesto zamotati i pustiti da odstoji 30 minuta u frižideru.
Oprati radič, izrezati ga na trake, očisititi paprike, i isto narezati na trakice. U posudi na preostalom maslacu popržiti radič oko 1 minute, izvaditi i ispržiti paprike oko 5 minuta.
Tijesto razvaljati i utisnuti u namašćeni okrugli  kalup za pite, izbuštiti rupice  po tijestu. Na tijesto staviti ispirjani radič i papriku. U posudi izmutiti jaja (i onaj bjelanjak što je ostao) s mijekom i sirom, posoliti, popapriti, preliti radič i peći oko 40 min na 180 stupnjeva. Ako ranije počne dobivati boju, izvadite. Pustiti da se prohladi. Meni je najbolja skroz hladna.





Broj komentara: 8:

  1. Super mi je ova pita sa radičem, palo mi je na pamet nešto ovako iskombinirati, sada imam recept kojemu ću se vratiti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super izgleda! Nisam ljubitelj radića i ovako sakriven u quiche bi se možda uspio prošvercati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma znaš da se uopće ne kuži da je to zapravo radič, sasvim nešto drugo od onoga što jedeš u salati

      Izbriši
  3. Nisam nasla radic kod nas, pa moram preskociti ovaj krug igre, mada sam se nameracila na recept za neku marmeladu od radica.
    Pita izgleda bas lepo, ali ne mogu zamisliti ukus..

    OdgovoriIzbriši