TIJESTO
- 250 grama brašna
- 125 grama maslaca
- 125 grama šećera
- 2 jaja
- 2 žlice mlijeka
NADJEV
- 60 grama brašna
- 3 jaja
- 125 grama šećera u prahu
- malo soli
- 1 vanilin šećer
- 3 dl mlijeka
U brašno dodati maslac, šećer, 2 žumanjca i 1 bjelance, vrlo malo soli i 2 žlice mlijeka. Tijesto brzo umijesiti rukama, staviti u foliju i ostaviti 2 sata na hladnom mjestu. Od odstajalog tijesta razvaljati okruglu koru i staviti u okrugli kalup. Ja sam u kalup od torte. Krajeve tijesta podići da nadjev ne curi.. Sad praviti nadjev.
U lonac staviti 60 grama brašna, 3 cijela jaja, 125 grama šećera u prahu, malo soli, vanilin šećera, kada se umuti dodati 3 decilitra hladnog mlijeka. Sve dobro izmiješati pa sad preko tijesta staviti kilogram očišćenih trešanja, a preko trešanja preliti ovu masu. Zasladiti šećerom u prahu, staviti kalup u toplu pećnicu i peći otprilike 1 sat. Služiti mlako ili hladno.
Aha tak i meni proleti vrijeme. Krasno izgleda i tvoja pita/torta.
OdgovoriIzbrišiLepa ti je pita/torta sa trešnjama....neka vam je u slast:)))
OdgovoriIzbriši