Danas ću raditi palačinke s heljdom...
Fuj - kažu moja djeca, mi ih ne volimo, bljutave su, imaju čudan okus...
Aj ti smisli kako im približiti heljdu...
Malo sam pretražila po Pintrestu i pronašla recept u koji sam naravno dodala soli i šećera. Čim su one rekle da ne smiju biti bljutave, to je to. I odlučila se na američku verziju....
Prezadovoljna sam rezultatom, a vi slobodno izbacite šećer.
2 jaja
1 šalica heljdinog brašna
2/3 šalice bademovog mlijeka (može obično)
1 žličica praška za pecivo
2 vanilin šećera
prstohvat soli
4 žlice običnog šećera (možete izostaviti)
kokosovo ulje za prženje
Jaja pomiješati sa šećerom, soli, dodavati brašno s praškom za pecivo i mlijeko. Rastopiti malo kokosovog ulja i u hrpicama pržiti po tri palačinkice.
Poslužiti ih možete s jagodama i javorovim sirupom...ja sam oduševljena, a djeca su tražila još....
Krasno izgledaju, i ja imam doma jednog koji baš ne voli heljdu ali njemu smeta što mu ostane pjeskasti okus pod zubima.
OdgovoriIzbrišiProbaj ove, stvarno koda nema heljde, prašak za pecivo je napuše i baš su fine
IzbrišiMljac, mljac!
OdgovoriIzbriši