Nakon rođendanskih teških kolača dobro dođe nešto jednostavno, bez pečenja i rafiniranih šećera. Napravila sam ove kocke za ručak kod sestre i otišla raditi. Slijedeći dan, pitala sam sestru kakvi su bili kolači, ona govori na prvi pogled izgledaju jadno, ali kad ih probaš, stvarno su odlični. Dobila sam pohvale i od drugih degustatora...
1 šalica maslaca od kikirikija (100 % kikiriki)
pola šalice nezaslađenog kakaa
pola šalice meda
pola šalice kokosovog ulja
2 šalice zobenih pahuljica
Zagrijati maslac od kikirikija, kokos ulje i med. Kada se sve rastopilo, dodati kakao i zobene pahuljice. Miješati dok se sve ne sjedini. Istresti u kalup (veći ili manji ovisno koliko želite da bude visoko). Zagladiti i staviti u frižider na par sati. Smjesa će se lijepo stisnuti i moći ćete rezati lijepe kocke.
Ovo je osnovni recept, a vi možete varirati i dodavati u njega što želite, modificirati. Npr. komadićima čokolade ili nekog sušenog voća. Zobene možete povećati ili smanjiti, kako volite. Nama su ove bile odlične i najbolje su mi kada su jako hladne jer se na sobnoj temperaturi ulje topi pa postaju gnjecaste, mada ni onda nisu loše.
Sa jednostavnim stvarima nikada ne možeš pogriješiti.
OdgovoriIzbrišiBome ne, sutra radim sirovu tortu
IzbrišiNekako ih vidim s čokoladnom glazurom :)
OdgovoriIzbrišiPa da, s zdravom čokoladnom, imaš pravo!
Izbriši