petak, 14. siječnja 2022.

Zapečene palačinke sa sirom i blitvom


Nisam mogla vjerovati kada sam zadnji post napisala, kada sam zadnji put slikala hranu. Vrijeme teče nemilo i nezaustavljivo. Tužne su se stvari dogodile u mom životu o kojima nisam mogla pisati, teško mogu i sada...napustila me moja seka, tako rano, tako mlada, ostavivši za sobom dvoje djece, muža, roditelje i mene. Nekako se naučiš nositi s boli i gubitkom, ali samo nositi jer ona je tu uvijek, u svakom segmentu našeg života. 

Ovih dana imam vremena na pretek, snage možda malo manje, a za sve je kriva Korona. Dobro nas je zdrmala, mene možda najmanje jer sam zadnja cijepljena, a djecu i muža prilično. Sada se polako oporavljamo, iskorištavam vrijeme za kuhanje recepata koje inače ne stignem. Slučajno sam naletila na ovaj recept i odmah mi se svidio, mada sam unaprijed znala da mojoj djeci to neće biti nešto, ali ako bar malo pojedu biti će super. Tako je i bilo. Nama je bilo ok, no ova mi kombinacija sa sirom i blitvom bolja u Canelonima. 



Zapečene palačinke sa sirom i blitvom


Sastojci za palačinke: 
1 jaje 
prstohvat soli
200 ml mlijeka
200 ml mineralne gazirane vode 
80 g pirovog brašna 
80 g heljdinog brašna
1 žličica praška za pecivo 
1 žličica rakije

Za nadjev: 
230 g kuhane blitve 
400 g svježeg sira 
50 g pancete
1 jaje
 
Za preljev: 
1 jaje
100 g kiselog vrhnja 
100 ml vrhnja za kuhanje  
 
Postupak: 
U posudi izmiješati jaje s malo soli, dodati brašno i postepeno mlijeko s mineralnom, na kraju umiješati i žličicu rakije. Ispeći palačinke. Za nadjev skuhanu blitvu usitniti štapnim mikserom. Dodati joj svježi sir, jaje i pancetu narezanu na kockice.  Palačinke puniti smjesom, te ih zarolati. Stavite ih u namašćenu posudu za pečenje.  Preliti palačinke smjesom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje i peći 20-ak minuta na 180 stupnjeva. 


3 komentara:

  1. Moje iskreno saucesce , tuga do neba :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Veselim se, u svoj tugi koja vas je snašla, ipak si nastavila da se vidi koliko uspijevaš biti sposobna i hrabra u svemu!! Čestitam

    OdgovoriIzbriši