četvrtak, 9. ožujka 2023.

Popečci od kelja i krumpira


Zadnjih šest mjeseci, baš sam u banani sa zdravljem. Čini mi se od kada je sestra otišla, da ni ja nekako nisam dobro. Reći će....to su te godine, perimenopauza ili nešto tome slično, nemam pojma, ali eto zaredalo se....Čekam bolje vrijeme...

Trenutno sam u postoperativnom razdoblju i moram mirovati mjesec dana. Ja kao ja, jedva sam čekala da se malo počnem micati, pa sve po malo, mic po mic, legnem, napravim, legnem opet, pa odmorim, pa opet nešto i tako prođe dan...3 tjedan brojim, znači još tjedan...



Danas mi je stiglo predivno povrće na vrata, što je i odlučilo o današnjem vege ručku...popečci od kelja i krumpira.


1 glavica kelja

2 krumpira

1 jaje

krušne mrvice

2 češnjaka

sol, papar


Kelj i krumpir skuhati dok ne omekša. Procijediti i pustiti u cjediljci da se ocijedi sva voda. Gnječilicom za krumpir usitniti povrće, dodati jaje, češnjak i začine. Dodati krušnih mrvica dok se ne napravi kompaktna smjesa. Raditi popečke, uvaljati ih u krušne mrvice i peći na malo ulja. Poslužiti uz vrhnje i crveni radić. 



Nema komentara:

Objavi komentar