Kvasni nastavak
20 g aktivnog kvasnog nastavka
60 g pšeničnog brašna 40 g vode
60 g pšeničnog brašna
Starter (koji ste napravili prije ili vam je netko poklonio) izvaditi iz frižidera par sati na sobnu temperaturu. Kada se on aklimatizirao izvaditi 20 gr startera, pomiješati ga s 60 g pšeničnog brašna i 40 g vode, pomiješati sastojke i pričekati da im se volumen udvostruči. Ostatak nahraniti brašnom i vodom i vratiti u frižider ako nećete peći. Ah, hranim ga svakako...nekad istim omjerima (35 g startera, 35 g brašna, 35 g vode) nekad većim omjerom startera 50g startera 25 g brašna i 25 g vode, ma sve je dobro. (nekad pustim duže, kada imam vremena, samo nemojte kraće, nikada se ne žurite s kiselim tijestom).
Glavno tijesto
150 g kukuruznog brašna
400 g pšeničnog brašna
50 g kukuruzne krupice
580 g vode
12 g soli
Kukuruzno brašno i krupicu popržiti na suho u tavici i preliti s 400 g vrele vode. dobro promiješati da se otope grudice i pustiti da se ohladi. Kada se ohladilo dodati 400 g pšeničnog brašna i ostatak vode. (180 g). Dobro izmijesiti tijesto i napraviti autolizu. Autoliza je proces kod kojeg se miješaju brašno i voda te se smjesa ostavlja mirovati najmanje 30 minuta do 4 sata. Zašto je bitna? Brašno upija vodu, što aktivira enzime koji pospješuju stvaranje glutena, te započinje razgradnja škroba u jednostavnije šećere koji će služiti kao hrana kvascu. (možda se čini komplicirano, ali kad se uhvati mot, sve ide kao po loju 😃) Nakon autolize dodati kvasni nastavak i sol. Mijesiti u dva navrata po dvije minute otprilike (a i tu varam 😃🤣) u slijedeća dva sata napraviti 4 presavijanja i savijanja (nisam ni tu često dosljedna 😃)
pustite ga da se diže na sobnoj temperaturi i ako zaboravite nema veze. Negdje navečer, premijesite tijesto, oblikujte, stavite u košaricu, pokrijte i na spavanac u frižider. To se zove hladna fermentacija, može biti između 6 sati i više. Hladna fermentacija daje bolju probavljivost kruhu. Drugi dan zagrijte pećnicu na najveću moguću temperaturu. stavite posudu (ja imam od gize) u pećnicu. Kruh iscrtate i napravite "uho" . Kada se pećnica zagrijala izvadite posudu i stavite kruh na papir za pečenje u posudu, poklopite i na najjačoj temperaturi pecite 20 minuta. Nakon toga otklopite, smanjite temperaturu na 180 i pecite 25 minuta. obavezno pustiti da se ohladi prije rezanja. 😃
Nadam se da ste sve pohvatali, ako niste pišite...




Želio bih vam svima preporučiti vjerodostojnog i iskrenog privatnog zajmodavca koji mi je odobrio zajam u roku od samo nekoliko sati nakon toliko neuspjelih pokušaja da ga dobijem. Bio sam iznenađen i sretan što me privatni zajmodavac spasio i ponudio mi zajam s kamatnom stopom od 2%. Kontaktirajte je odmah ako vam je potreban hitan zajam. E-pošta: christywalton355@gmail.com
OdgovoriIzbrišiPozdrav, ja sam Jenny. Ovdje sam da cijelom svijetu proširim ovu dobru vijest o tome kako sam vratila svoju bivšu ljubav. Bila sam ludnica kada me ljubav ostavila zbog druge djevojke prošli mjesec, ali kada sam upoznala prijatelja koji me upoznao s Babom Waleom da mudracem, velikim glasnikom, ispričala sam Babi Waleu svoj problem o tome kako me bivša ljubav ostavila i kako mi je potreban posao u vrlo velikoj tvrtki. Samo mi je rekao da sam došla na pravo mjesto gdje ću ostvariti svoje želje bez ikakvih nuspojava. Rekao mi je što trebam učiniti. Nakon što je to bilo gotovo, u sljedeća 2 dana, moja ljubav me nazvala i ispričala se što me je doživjela prije, a također i u sljedećih tjedan dana nakon što me moja ljubav nazvala da moli za oprost, pozvali su me na razgovor u željenu tvrtku gdje sam trebala raditi kao nadzornica. Toliko sam sretna i preplavljena da moram cijelom svijetu reći kako mi je Baba Wale pomogao ispuniti želju mog srca. Baba Wale je stručnjak za sve vrste čarolija i dobre magije. Ako vam je potrebna bilo kakva pomoć, kontaktirajte Babu Walea na sljedeću adresu e-pošte: babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp +16452205737 Viber: +18594463868 Zahvalit ću mi se kasnije
OdgovoriIzbriši