Njoki od bundeve s gorgonzolom
Bundeva se prepolovi, očisti od sjemenki i ispeče u pećnici. Stavila sam manju Butternut tikvu.
Kada se ispekla, skinula sam koru, zgnječila je rukama i stavila u cjediljku da se iscijedi ako ima što tekućine. Na radnu površinu stavila sam brašno, otprilike 2 čaše, dodala bundevu, komadić putra, 1 jaje, sol i muškatni oraščić. Zamijesila sam tijesto. Smjesa se odmah počela formirati, još sam morala malo dodati brašna. Kuglu sam podijelila na par dijelova i formirala valjke.
Zakuhala sam vodu, dodala soli i u tri ture skuhala njoke. Što se tiče umaka, mislim da bi bilo dovoljno rastopiti samo malo putra, dodati kadulju, ali ja sam ovaj put išla na malo težu verziju. U vrhnju za kuhanje rastopila sam gorgonzolu i time prelila njoke. Bilo je dosta zasitno, ali fino.
Obožavam njokiće od bundeve, mljac!
OdgovoriIzbrišijednostavan, a fin obrok
IzbrišiImaju fenomenalnu boju, zovu na isprobavanje!
OdgovoriIzbrišiOva bundeva stvarno daje takvu boju
IzbrišiDivne su ti njokice, odmah belezim na listu za probu.:))
OdgovoriIzbrišiSlobodno...:)
IzbrišiDivna ti je spravica za njokice ova rebrasta. Nisam ih još pravila a i teško je dati mere pošto su sve bundeve različite po sastavu vode. Mnogo lepo izgledaju.
OdgovoriIzbrišiOvo je zapravo daska za rezanje kruha, ali eto posluži i za njoke
IzbrišiDala si mi divnu ideju,baš imam bundevu i obavezno ću praviti njokiće..hvala ti!
OdgovoriIzbrišiUživajte u njima
IzbrišiKrasno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiNjoki od bundeve su mi predobri a kod tebe još uz fini dodatak
OdgovoriIzbrišiDobro si me podsetila, moram praviti ove njoke ovih dana!
OdgovoriIzbrišiJa ću ih sigurno još puno puta
IzbrišiMmmm, njami... Odlicne su!
OdgovoriIzbrišiObožavam njoke jesti preko proljeća, to mi je pravo proljetno jelo. Lagano i uvijek uživam u njemu. ponuda hrana
OdgovoriIzbriši