Stvarno ga volim na sve načine što se može vidjeti i po receptima s bloga. Ova pita je nešto posebno i što mi je najvažnije jela su je djeca, a muž i ja za ručak i večeru. Bolja je kad malo odstoji. Drugi dan sam je jela za večeru i bila je odlična. Recept je objavljen na Gastro.hr
Za tijesto:
- 190 g brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- malo hladne vode
- žličica soli
Za nadjev:
- 2 patlidžana
- 1 svežanj peršina
- 40 g ribanog parmezana
- 2 žumanjka
- 3 dl mlijeka
- 30 g brašna
- sol
- papar
Priprema:
- U udubinu u brašnu staviti 75 g maslaca, jaje, sol i žlicu, dvije, hladne vode. Brzo umijesiti i staviti u hladnjak na 30 minuta.
- Razvaljati tijesto i obložiti prethodno namašćen kalup za pite. Izbosti ga vilicom, staviti foliju i posuti grahom. Peći 20 minuta na 180 stupnjeva.
- U međuvremenu u posudi rastopiti preostali maslac, dodati brašno i popržiti. neprekidno miješajući dodavati mlijeko i pustiti da se zgusne. začiniti solju i paprom.
- Očistiti patlidžane i narezati na kockice, možete ih posoliti i odgorčit, ali ja ovaj put nisam, nego sam ih odmah u par tura popržila na maslinovom ulju.
- Ocijediti ih, posoliti i dodati bešamelu. Dodati žumanjke, iskosani peršin, parmezan i pomiješati. Kad je tijesto napola pečeno, ukloniti foliju i uliti pripremljenu smjesu.
- Peći još 20 minuta na 180 stupnjeva. Poslužiti mlako ili hladno uz žlicu kiselog vrhnja
1. Dizani pužići s pestom i patlidžanom
2. Patlidžan u ulju
3. Namaz od patlidžana
Super izgleda.
OdgovoriIzbrišiMljac!
OdgovoriIzbriši