Kao i svake godine posjetila sam svoj otok, barba je bio zadužen za ribu, da ne pamtim koje godine sam se toliko najela...a i s prijateljima sam guštala u ribi...
Kuhala sam ja, slikala, ali nikako na red doći post. Tako da se danas vraćam na početak ljeta i kolač od amula koje sada možete zamijeniti šljivama. Recept je objavljen na Gastro.hr .
Kolač od amula (šljiva), maka i kokosovog ulja
Sastojci:
- 115 g maslaca
- 125 ml kokosovog ulja
- 200 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- 3 žlice maka
- 1 žlica arome vanilije
- 250 ml kiselog vrhnja
- 200 g glatkog brašna
- 190 g integralnog brašna
- 2 žlice praška za pecivo
- prstohvat soli
- pola žličice cimeta
- 15-20 amula
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Okrugli lim premazati maslacem.
- Pjenasto izmiksati omekšali maslac sa šećerom, makom i kokosovim uljem. Dodati jedno po jedno jaje, vaniliju i vrhnje pa izmiksati.
- Posebno pomiješati obje vrste brašna, dodati prašak za pecivo, sol i cimet. Umiješati malo po malo brašno u smjesu s maslacem. Zatim izliti u lim i prekriti amulima.
- Peći oko 40 minuta ili probati čačkalicom, ako nije pečeno pustiti još malo.
- Kolač se treba skroz ohladiti da bi se lakše mogao rezati. Vrlo je sočan i izdašan.
Čini mi se da će još biti sunca i da se ljeto ne da. Možda još koji put zaplivam, a ako ne...volim ja i jesen i sve čari koje ona nosi...
Mmmmmmmm, mak i amule, super kombinacija!
OdgovoriIzbrišiMmmmm, ovaj kolac me izaziva :)))
OdgovoriIzbrišioooooooooooooooooooooo ovo je neka oegzotična kombiancija
OdgovoriIzbrišiFino si se odmorila, a sad se baci na redovitije objave postova :-)
OdgovoriIzbrišiKolac izgleda bozanstveno!
Baš znimljivo ...sa makom...
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda.
OdgovoriIzbriši