Prvo što sam pripremila bila je
Lijena pita baš onakva kakva treba biti, jednostavna, a fina...
MEDENJACI
Za čas je došlo blagdansko vrijeme pa sam pretražila blagdanske kolačiće. Moja kolegica Ana ih je prva napravila i mora se priznati da su joj super ispali. Ja sam svoje ukrasila čokoladom, ali da se ništa ne stavi su izvrsni. Što duže stoje su bolji.
- 250 g maslaca
- 18 dag šećera
- 25 dag meda
- 3 jaja
- 1 žličica sode bikarbone
- 300 g oštrog brašna
- 100 g integralnog brašna i
- 350 g glatkog brašna
- 1 pakiranje mješavine začina Medenjaci
- U posudu staviti maslac, med i šećer te sve skupa polako grijati na vatri dok se ne istope šećer i maslac.
- Ohladiti desetak minuta pa umiješati samo malo umućena jaja. Dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i začinom za medenjake te sve skupa dobro izmiješati.
- Dobijeno tijesto ostaviti najbolje preko noći. (moje se odmaralo 24 sata)
- Praviti kuglice koje stavljati na lim (može i s papirom za pečenje), i peći u pećnici zagrijanoj na oko 200°C do 10* minuta
I još jedan blagdanski kolačić u kojem ja nažalost nisam mogla uživati zbog oraha, ali su se moji potukli oko njih su Bojini kolači. Probala sam samo komadić, a oni se tope u ustima...
Vratit ću se ja i Snježaninim pitama, jer nikada nisam razvlačila kore, a ona je u tome bila majstorica.
I za kraj još jedno veliko HVALA!
Tako nekad dodju vremena da se opraštamo od dragih nam ljudi.Snježa je bila jedna divna osoba od koje sam mnogo toga naučila. Njene djakonije nam ostaju zauvek kao i njen vedri lik
OdgovoriIzbrišiŽalostan je ovaj krug, ali mi je drago da će uspomena na Snježu biti i na našim blogovima.
OdgovoriIzbrišiOdlične si recepte odabrala! Sve najboljeu Novoj!
Baš si se potrudilla, i sve ti je jako lijepo.
OdgovoriIzbrišilijenu pitu osobito volim
Verujem da bi Snjezi bilo drago da procita ove redove, sve si lepo pripremila a pita sa jabukama mi se narocito dopala.:) Sve najbolje u Novoj tebi i tvojima najmilijima.:)
OdgovoriIzbriši