Između ostaloga bila sam na radionici u Zagrebu na izradi božićnih kolača i naravno ujutro radila, popodne me muž vozio u Zagreb (ima on živaca samnom), uspjela obaviti kratki šoping i u Miele centar na radionicu. Dođem ja tamo, a kad ono nema struje i sve smrdi da će se radionica odgoditi...O NE!...ja sam došla iz Rijeke, što ću sada?...što reći mužu, da sam uzalud došla...kad ono svijetlo, nakon sat vremena i idemo....brzinski...M'Bakery i ja. Šef Saša bio je zadužen za dobru atmosferu i baš, baš mi je bilo dobro. Iako je bilo malo vremena i Mateja i ja smo sve odradila odlično i svi kolači su bili predobri. Odnjela sam djeci da probaju, njima se najviše svidio Matejin kuglof. Utiske, slikice i recepte možete pronaći na Gastru.
Na radionici sam radila Božićni kolač i Ploškice od zobeni pahuljica.
BOŽIĆNI KOLAČ
Sastojci:
Za tijesto:- 250 g brašna
- 20 g svježeg kvasca
- 1,5 dl mlijeka
- 3 žlice šećera
- prstohvat soli
- vanilin šećer
- Pola žličice naribane neprskane mandarinke (limun ili naranča)
- 120 g omekšalog maslaca
- 150 g grožđica
- 50 g arancina
- 50 g limuncina
- 50 gr samljevenih blanširanih badema
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- Kvasac razmrviti u malo mlijeka i žličicom šećera, pustiti da se digne.
- Brašno prosijati u zdjelu i dodati uzdignuti kvasac.
- Umijesiti kruh, dodati mlijeka ako fali i pustiti da se diže pola sata.
- Kada se udvostruči, dodati ostatak mlijeka, koricu mandarine (limuna), šećer, sol, vanilin šećer, omekšali maslac, grožđice, arancine i limuncine te bademe, pa sve mijesiti da se dobije glatko tijesto.
- Pustiti da se diže 30 minuta.
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Tijesto premijesiti, razvaljati i staviti u pleh 2-3 cm debelo.
- Dok se kolač peče otopiti maslac.
- Pečeni kolač još vrući razrezati i kockicu po kockicu uvaljati u maslac pa u šećer. Ili samo preliti maslacem i posuti obilno šećerom..
Super za radionicu (i shopping). S ovim postom je postalo jasno da blog nema samo fora naziv, već da je to kod tebe uistinu tako
OdgovoriIzbrišiTočno tako...
IzbrišiDivni praznicni kolacici a fotkice su posebno nezne, bravo za radionicu!:)))
OdgovoriIzbrišiHvala ti...
IzbrišiKoliko ja vidim ti stižeš hrpu toga: držiš radionice, pripremaš kolače. Ne znam kako to uspiješ. Ne razumijem zbog čega se zapravo žališ. Ja doslovno ne stignem ništa i sad preko vikenda moram napraviti toliko toga za posao da uopće neću raditi kolače za blagdane, jednostavno ne znam kad bih još i to.
OdgovoriIzbrišiSvi smo mi različiti i imamo različita očekivanja i dostignuća. Ono što je meni primarno nekom drugom je sekundarno...
IzbrišiMeni je posao primaran jer ne želim dobiti otkaz jer neću imati od čega živjeti. Blago vama koji si možete oriuštiti da vam pečenje kolača bude primarno.
OdgovoriIzbrišiNe brini! ☺ Uživaj i opusti se. Nismo mi radi praznika, no praznici radi nas. Znam da ne želiš propuste ali nije to smak sveta ako nešto ne stigneš ili zaboraviš. Bitno je da to sa ljubavlju radiš i imaš želju da usrećiš svoju porodicu. Mislim da si jako vredna i puna aktivnosti, zato samo teraj napred. Draga, srećan Božić i Nova godina! Sve najbolje želim tebi i tvojima od ♥.
OdgovoriIzbrišiMa ja sam ti takva, uvijek u nekakvoj žurbi i ne znam drugačije...sve najbolje i tebi i tvojoj familiji!
IzbrišiSuper za radionicu, a slike su divne :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti...
Izbriši