Mandarincine sam već radila, tako da su na red došle kandirane mandarina. Dobro će mi doći za kolače, a možda i u vruću čokoladu ubacim...mmm, možete zamisliti eksploziju okusa...
KANDIRANE MANDARINE
8 mandarina2 šalice vode
4 šalice šećera
cimet
Narezati mandarine na kolutove. Zakuhati vodu, šećer i cimet. Kada se šećer otopi dodati mandarine i kuhati oko deset minuta ili malo više da se stvori sirup i mandarine omekšaju. Staviti u staklenke, spremiti u frižider i korisiti za božićne kolače.
Dobila sam ogromne bundeve i kada je razrežeš moraš iskorisiti cijelu (ne ledim hranu). Jedan dio sam stavila u juhu za dva dana, a jedan dio iskemijala marmeladu od bundeve i mandarine. Božanstvena je...mirisna, ukusna...
MARMELADA OD BUNDEVE I MANDARINA
1200 g narezane bundeve (ja sam koristila neku svjetlo žutu)14 mandarina
cimeta po želji
1cm i pol đumbira
1 kg šećera
Sve staviti u padelu, kuhati, i na kraju ispasirati štapnim mikserom. Ljevati u sterilizirane staklenke, 5 minuta na poklopac i uživajte u posebnim okusima.
Ono što još planiram su: božićni sirup i liker...nastavak slijedi...
Odlična je ideja kandirati mandarine, ja svake godine to napravim sa narančama pa dio prelijem crnom čokoladom, koja uživancija, sada si mi dala super ideju da isto napravim sa mandarinama. A marmelada je tek super, izvrsno iskorišteni domaći proizvodi , mogu zamisliti kako sve dobro miriše.
OdgovoriIzbrišiSamo sto ne zamirise sa fotkica, divna kombinacija i prekrasna boja.:)))
OdgovoriIzbrišiMmmmmmmm, kandirane mandarine, pa još malo čokoladnog preljeva. Taman imam nešpricane mandarine i naranče!
OdgovoriIzbriši