ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Kocke od rogača i lješnjaka

Ovaj mjesec tema igrice Ajme koliko nas je je ROGAČ, a zadala nam je Nikolina s bloga U slast. Ne da ga volim, već ga obožavam. Kolegica mi je poklonila mahune s Korčule, nešto sam ih pojela, nešto stavila u rakiju i htjela sam ga samljeti, ali jednostavno nemam takav mlin, a bojim se da mi multipraktik ne izgori, mada nije isključeno da ću ga iskoristiti. Često pečem kolač s jabukama i rogačem, radila sam namaz od njega, bajaderu, pitu koju tek moram objaviti. Sve su ovo recepti s nekih blogova, tako da sam se odlučila za svoju verziju kolača i izabrala zdravi kolač s rogačem. Pripremala sam ga gostima i iako nema klasičnog šećera nestao je u trenu.


pola šalice rogača
pola šalice crnog ili integralnog brašna
prstohvat soli
pola šalice ulja
pola šalice ječmenog slada (meda)
pola šalice soka od mandarina
2 žlice brusnica
1 šalica samljevenih lješnjaka


Pomiješati brašno i rogač, dodati sol. Pomiješati ulje, ječmeni, slad i sok od mandarine (naranče ili jabuke), pomiješati s brašnom, ubaciti brusnice i lješnjak. U manji kalup (20x30) staviti papir za pečenje i utisnuti tijesto. Kolač peći na 180 stupnjeva, 25 minuta. Biti će mekan kada ga izvadite, treba se narezati dok je vruć jer se kasnije stvrdne. Super slatkiš za djecu, a mogu ga i sami napraviti koliko je jednostavan...






Broj komentara: 5:

  1. Odlicni sastojci, dopada mi se recept :)

    OdgovoriIzbriši
  2. iako ne volim rogač s ovom kombinacijom okusa mislim da bi prošao

    OdgovoriIzbriši
  3. Sta mislis kako bi se ponasalo bezglutensko brasno u ovom kolacu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da odlično, dapače i onako se ništa ne diže...javi ako napraviš, pošalji sliku!

      Izbriši