Često radim zapečene punjene šampinjone, ali nikako da objavim recept. Stvarno su tako jednostavni, a zapravo odokativni. Ovaj put ih uopće nisam mislila za ručak, ali su bili na sniženju, pa eto...
- 500 g šampinjona
- komadić pancete
- komadić mekog sira (gauda)
- majčina dušica
- sol, papar
- maslac
Šampinjone oprati pod vodom (ne treba ih guliti). Odvojiti stapke od klobuka. Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem i poslagati klobuke. Stapke narezati na sitno i staviti u zdjelu, dodati sitno narezanu pancetu i naribani sir. Sve nekako odokativno. Posoliti, popapriti i posuti majčinom dušicom. Napuniti klobuke i još sve posuti ribanim sirom. Višak slobodno staviti oko klobuka, ne smeta i to je fino. Staviti peći dok se šampinjoni ne zapeku (oko 20 minuta).
Mi smo ih jeli uz rižot od povrća i piletine, a mislim da bi bili odličan ručak samo uz neku salatu...
yurtdışı kargo
OdgovoriIzbriširesimli magnet
instagram takipçi satın al
yurtdışı kargo
sms onay
dijital kartvizit
dijital kartvizit
https://nobetci-eczane.org/
4WFDJ