Spremala sam šogoru ručak za rođendan i kao predjelo poslužila veganske krekere s namazom. Možete se igrati na bezbroj načina, dodaviti lješnjake, parmezan, više i manje češnjaka, čili papričicu, neki slani sir. Stvarno varijacija je puno.
moja kombinacija je danas bila ova...
4 pečene rog paprike
20 badema (blanširanih)
20 cherry pomidora
4 - 6 režnja češnjaka
sol
papar
kajenski papar
2 žlice maslinovog ulja
po želji limuna
Paprike ispeći u pećnici ili na roštilju i kad se ohlade oguliti. Bademe blanširati (staviti ih u kipuću vodu minutu, procijediti, stisnuti badem i kožica će samo spasti). Popržiti ih na suhoj tavici. Dodati paprikama i sve ostale sastojke, staviti u blender i izmiksati. Probati i doraditi okuse. Staviti u frižider do posluživanja.
Poslužiti s veganskim krekerim!
Nema komentara:
Objavi komentar