utorak, 19. ožujka 2013.

Rođendan

Prošli vikend protekao je u znaku mog nećaka. Slavio je drugi rođendan. Djeca izaberu izgled torte a ja ispunjavam želje. Tako je Juraj birao tortu, zapravo on je htio sve moguće likove koje je vidio. Ja ga pitam: da li ti se sviđa ovo, on kaže DAAA, pitam za neku drugu tortu on opet kaže DAAA. Hmm, ipak sam ja trebala odlučiti. Tako je odluka pala na vlakiće u čijim vagonima će biti bomboni. Počela sam već u petak, isplekla jednu turu biskvita, a subota je bila cijela rezervirana za filanje i ukrašavanje. Možda bi mi bio potreban još jedan dan ali kako je igraonica već bila u 11 sati ujutro sve sam morala zgotoviti u subotu. Od velike pomoći su mi bile cure, koje su radile cvjetiće, ukrašavale keksiće i sve ostalo.


Vagone sam radila od biskvita za roladu i ljepila marmeladom. Bilo bi bolje da je biskvit bio tvrđi ali kako ja uvijek kod tih torti zapravo gledam da budu ukusne, vlakići su bili malo nezgrapni. Torta je rađena po ovom receptu torta. Tortu sam oblagala  ticinom i bojala prehrambenim bojama.


.
Juraj je bio jako zadovoljan kad je vidio tortu. Usta su mu se otvorila i više ih nije zatvarao.
Kako je ova torta bila za igraonicu a imali smo ručak za familiju nisam znala koliko će se pojesti pa sam se odlučila za još jednu.
Druga torta je bila čokoladna sa narančom po ovom receptu.


Ručak je bio odličan, torte također, pa Juju sretan ti rođendan!

Broj komentara: 13:

  1. mmmm japanski vjetar... bilo za djecu, bilo za odrasle...uvijek!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vlakić je stvarno presladak!
    A ova druga mi se čini prefina, volim kombinaciju naranče i čokolade.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uživali ste definitivno prvo u dobrom društvu i malom slavljeniku a onda i u dobroj klopi.

    OdgovoriIzbriši
  4. Woow tako sladak vlakić,vjerujem da je slavljenik bio oduševljen..a ova druga je totalno moj favorit kombinacijom..odlična!

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasna tortica, nećak je sigurno bio presretan , za zakašnjenjem mu čestitam rođendan ! A druga torta je moja omiljena kombinacija, i super mi izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  6. Ćihu-ćihu-ćihuhu...Sjajne tortice!

    OdgovoriIzbriši
  7. Bas vesela tortica, mogu zamisliti okice malog slavljenika kada je ugledao vozic, a verujem da su i oni malo stariji uzivali u krasnoj cokoladnoj tortici.:)))

    OdgovoriIzbriši