četvrtak, 22. kolovoza 2013.

Torta od bresaka s hrskavom podlogom

Ne mogu se baš pohvaliti da sam se napekla i naradila kolača ovo ljeto. To je jednostavno palo u drugi plan, no kako je bura zapuhala i malo ofriškalo odlučila i ja napraviti nešto slatko. Malo sam prelistala svoje Čarolije okusa i odluka je pala na Tortu od bresaka. Naravno, torta se ne peče. Djeca su bila oduševljena kremom, mada je meni onako obična, gosti koji su probali, tražili su recept. Jednostavno, a svih je osvojilo...

Torta od bresaka s hrskavom podlogom

 

 

Za biskvit:

100 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
120 kukuruznih pahuljica
100 g nasjeckanih lješnjaka

Za nadjev:

8 listića bijele želatine
800 g bresaka
500 ml jogurta
150 g finog šećera
500 ml vrhnja

Za biskvit otopiti čokoladu i maslac. Kukuruzne pahuljice razmrviti. Maslac, lješnjake i pahuljice pomiješajte s čokoladom. Smjesu staviti u kalup i dobro utisnuti. Zatim staviti u hladnjak da se stvrdne. Za nadjev omekšati želatinu. Breskve uroniti u vrelu vodu, oguliti i ukloniti koštice. Narezati na ploške. Želatinu zgnječiti i staviti u lonac s 2 žlice vode i na laganoj vatri otopiti. Jogurt pomiješati sa šećerom, umiješati u želatinu pa tu mješavinu umiješati u preostali jogurt. Kad se smjesa počne želirati, stući šlag i potom ga umiješati. Najprije malo kreme premazati po hrskavom biskvitu zatim posložiti na gusto breskve, premazati ostatkom kreme i na vrh posložiti ostatak bresaka i posuti pahuljicama. Kolač hladiti najmanje dva sata.


Broj komentara: 9:

  1. Obožavam recepte iz Čarolije okusa, a torta super izgleda, prava ljetna!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super izgleda! Zanimljiva mi je ova biskvitna podloga...kakva bude na kraju struktura? ostane li jako hrskavo? Pretpostavljam da pahuljice omekšaju, a lješnjaci daju hrskavost..ili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako, pahuljice zapravo uvenu. Meni je zanimljivo, familija je rekla da drugi put napravim konkretan biskvit, a ne neke pahuljice...he, he

      Izbriši
  3. Breskve su mi, jedno od omiljenih voća....volela bih ovo da probam.Topli pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš dobar izbor, imam osjećaj da su breskve tako slabo zastupljene u kolačima da svaki recept s njima je uvijek dobrodošao.

    OdgovoriIzbriši
  5. Torta je prekrasna izgledom, a breskve obožavam u kolačima.

    OdgovoriIzbriši
  6. Breskve obožavam u kolačima, ovo je prava ljetna tortica- jako mi se dopada!

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlična mi je ova torta, sigurno je jako ukusna i tako i izgleda. Sviđaju mi se breskve u slasticama !

    OdgovoriIzbriši