srijeda, 15. listopada 2014.

Dani kruha

Volim kad je šušur u kuhinji, kada svi zajedno pripremamo. Bilo je tu i suza jer nismo napravili baš onako kako je na slikama izgledalo, ali na kraju smo svi išli spavati umorni, ali sretni.
Djeci sam dala izbor recepata. Otišle su na Pinterest i izabrale Peciva koja se najprije kuhaju pa onda peku i Buhtle.


Radili smo i pogačice sa zobenim pahuljicama, ali su same određivale količine pa moram ja to drugi put zapisivati, bile su bljutave.

Pogačice kuhane u sodi



Tu je nastao problem jer su ovo po receptu slane pogače, a dijete je htjelo punjeno i slatko...

1 šalica tople vode
4 žlice smeđeg šećera
1 žličica soli
1/4 šalice ulja
3 šalice brašna
1 svježi kvasac
komadići čokolade

za kupku:
6 šalica vode
3 žličice sode bikarbone

Kvasac razmutiti s vodom, dvije žlice brašna i šećerom. Pustiti da nabubri. Dodati brašnu s ostalim sastojcima. Pustiti da se tijesto udvostruči. Raditi male loptice u koje po želji stavljati čokoladu (tu smo mi izgubili na izgledu). Pustiti da još bujaju. Zakuhati vodu sa sodom bikarbonom i po 4, 5 loptica kuhati kratko, čak će se same okretati, vaditi nakon minute i slagati na masni papir. Svaku zarezati (i tu smo pogriješili jer je čokolada izlazila). Peći u pećnici na 180 oko 15 minuta. Mi smo je još ukrasili čokoladom jer dijete nije bilo zadovoljno izgledom. Kada ne bi gledali original koji je savršen i ovo nije loše... Okusom su fantastične, pufasto mekane.


Za ovaj cvijet neću stavljati recept jer ga nismo smjeli probati, pa se pišemo na popravnom ispitu :)




Broj komentara: 11:

  1. moja djeca su prerasla dane kruha, no moram priznati da mi je zao sad kad vas gledam i citam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To mi svi kažu, zato iskorištavam vrijeme dok ih je još volja...

      Izbriši
  2. Krasno provedeno vrijeme sa djecom,najljepše je kada zamiriše dom miris domaćeg peciva.

    OdgovoriIzbriši
  3. Najbolje zabave su one zajednicke u kuhinji; djecije rucice prave najsladje kreacije.

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasna zabava koja je dala ukusan rezultat. Tvoji klinci su sami već u najranijoj dobi krenuli prilagođavati recepte svom ukusu, što je odlično.
    Bavarske pogačice se inače zarezuju prije pečenja kako bi se lijepo vidio kontrast koji nastane kuhanjem u sodi bikarboni, ali nisu punjene nadjevom pa to onda ne stvara probleme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma zarezali smo mi njih i znamo za kontrast, ali ne možeš ti djeci to dokazati, čokolada je curila, a ja spašavala. Jednom ću ja napraviti onako kako treba...:)

      Izbriši
  5. Guštaj jer za par godina ćeš se s nostalgijom prisjećati ovih divnih druženja s svojim klincima
    Divne slikice glavno da su svi bili sretni i zadovoljni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To mi uvijek kažeš, pa iskorištavam. Već sada imaju drugih zanimacija...

      Izbriši
  6. Važno je da ste proveli lijepo zajedničko poslijepodne i da su male ruke umijesile svoja peciva. I na kraju, tu su i jako lijepe i ukusne pogačice i odličan cvijet !

    OdgovoriIzbriši