Spremala sam je za ručak, a moji uvijek pokusni kunići su degustirali i komentirali. Navečer su isprobali sestra i šogor. Utisci: djeci je "onako", pojele jesu, ali im nije nešto. Meni odlična, ali tolika količina kapule je prejaka za moj želudac. Svi ostali su bili zadovoljni. Mužu je tako fina da je jeo i drugi dan za ručak i vikao, samo ti radi ovakve pite.
Sveukupno: mislim da bi ovakva pita bila odlična za veća okupljanja, piknike i večere. Dobra je i hladna i topla.
Pita od kapule iz lima
tijesto:250g svježeg sira
400 g brašna
5 jaja
6 žlica mlijeka
7 žlica ulja
sol
prašak za pecivo
nadjev:
1,5 kg kapule
3 žlice masla
400 g kiselog vrhnja
papar
muškatni oraščić
200 g dimljene slanine
Svježi sir pomiješati s brašnom, 1 jajem, mlijekom, uljem, žličicom soli i praškom za pecivo. Tijesto oblikovati u kuglu, omotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru pola sata.
Kapulu oljuštiti i samljeti u multipraktiku. Pirjati na maslu oko desetak minuta. Pomiješati kiselo vrhnje, 4 jaja, sol, papar i muškatni oraščić te dodati kapuli. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
Tijesto izvaljati na namašćenom limu i oblikovati rub. Smjesu rasporediti po tijestu. Slaninu narezati i raspodijeliti po nadjevu. Peći oko pola sata.
Ho-ho-h, socna i mocna!
OdgovoriIzbrišiBome je...
IzbrišiOvo parce na poslednjoj slici kao da se sprema za moj tanjiric:) Fenomenalno deluje!
OdgovoriIzbrišiOvo stvarno odlično izgleda!!!
OdgovoriIzbriši