utorak, 21. lipnja 2016.

Krekeri s vlascem



Za zadnju utakmicu u skupini na ovom Europskom prvenstvu pripremila sam krekere s vlascem koji odlično pašu s dipom od feta sira. Jedini problem je što su toliko zarazni da  predlažem odmah duplu dozu. Ova količina dovoljna vam je za jedan pleh iz pećnice. Dok sam pripremala slike za post, dijete mi je reklo: uh, tako su fini bili da bi ja još...eto...za velike i male...


KREKERI

100 g maslaca
70 g sira gaude
50 g feta
sira
1 kapula
2 žličice vlasca
1 žličica čili papričice u listićima
1 i 1/4 šalice brašna
maslinovo ulje

Na maslinovom ulju popržite sitno narezanu kapulu dok skroz ne pozlati, oko deset minuta. Pustite da se ohladi. U brašno dodajte sve: sitno naribanu gaudu, namrvljeni feta sir, nasjeckani vlasac, čili, maslac i kapulu. Posolite. Umijesite tijesto i pustite u hladnjaku najmanje pola sata. Izvadite i oblikujte valjke koje ćete izrezati na kolutiće. Kolutiće, odnosno krekere posložite na masni papir i stavite u zagrijanu pećnicu na 15 do 18 minuta na 180 stupnjeva. Hladne krekere poslužite s feta dipom.



DIP

100 g feta sira
2 velike žlice milerama
2 žlice maslinovog ulja
čili papričice u listićima



Sve izmiješajte i poslužite.


Recept je napravljen u saradnji s Večernjim listom


3 komentara:

  1. Predobro ovi krekeri s vlascem drugi put ći ih i stići i uslikati
    Pozz draga

    OdgovoriIzbriši
  2. Predobro ovi krekeri s vlascem drugi put ći ih i stići i uslikati
    Pozz draga

    OdgovoriIzbriši