subota, 27. siječnja 2018.

Minjoni s pistacijom i mandarinama

Skužila sam da imam toliko recepata koje sam objavljivala na jednom portalu, a nisam prenjela na blog...Eto ispravljam tu pogrešku i predstavljam vam neodoljive  Minjoni s pistacijom i mandarinama



Mmmm, tope se u ustima, a kad se razvije aroma mandarina i hrskavost pistacija, divota! 
 
Za tijesto: 
 
  • 150 g omekšalog maslaca 
  • 80 g šećera u prahu 
  • 3 - 4 kapi arome vanilije 
  • prstohvat soli 220 g brašna 
 


 
Za nadjev: 
 
  • 100 g čokolade za kuhanje 
  • 150 g mliječne čokolade 
  • 1 žlica maslaca 
  • 30 g nasjeckanih pinjola 
  • 150 g kandirane mandarine (može arancine, limuncine)


Pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva. Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine 5 mm. Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta. Izvaditi ga i pustiti da se ohladi. Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa žlicom maslaca. U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine. Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće.


Nema komentara:

Objavi komentar