Za mene je stvarno nešto posebno i neobično.
Panforte
180 g lješnjaka120 g badema
korica jednog limuna
130 g ušećerenog voća (mandarine i limun)
150 g suhih smokava
75 g brašna
2 žlice gorkog kakaa
1 žlica cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice klinčića
1/4 žličice đumbira
300 g meda
100 g šećera
Šećer u prahu za posipanje
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva. Lješnjake tostirati i oguliti im koricu. Bademe također tostirati. Pećnicu smanjiti na 150 stupnjeva. Grubo nasjeckati lješnjake i bademe, dodati naribanu koricu, narezano voće, brašno, kakao i začine. Kalup za tortu obložiti masnim papirom. Med i šećer zagrijati dok se šećer ne otopi, a zatim pomiješati smjesu s ostalim sastojcima. Prebaciti u kalup i peći oko 30 minuta. Kad Panforte izvadimo iz pećnice izgleda još sirov, ali s hlađenjem se stvrdnjava. Nakon sat vremena narezala sam ga na kriške jer se kod potpunog hlađenja totalno stvrdne. Kad je kolač skroz hladan posuti ga finim šećerom
Može dugo stajati zamotan u alu foliju
Mmmm... mora da je prefino...
OdgovoriIzbrišiI je stvarno, ljepljivo, ali fino
IzbrišiMogu si samo zamisliti koji ukus ima,prekrasna slastica,kod mene ne bi sigurno dugo mogla stajati!
OdgovoriIzbrišiA ja skrivam po špajzi
IzbrišiVrlo mi se sviđa ovaj recept!
OdgovoriIzbrišiPrekrasni sastojci; volim panforte!
OdgovoriIzbriši:)
Izbrišimmmmm mrak! :)
OdgovoriIzbrišiVolim praznike upravo zbog ovakvih receptica, samo sto ne zamirise sa ekrana.:))
OdgovoriIzbriši