utorak, 25. veljače 2014.

FBI rukavice - Mamina jela

Prije ove FBI istrage nisam pratila blog Mamina jela, no kada sam ga otkrila nisam mogla prestati prelistavati njene recepte za kolače i torte. Ima tu i slanih jela, kao i pogača,  ja sam se usredotočila na slatko. Isprobala sam Željkina  tri kolača, ali ću se sigurno vratiti i po torte. Recepti su kratki i jasni, s obzirom na nedostatak vremena koji svi imamo, meni odgovara jasnoća, bez imalo komplikacije.

 Mešani kolač 

 


Birala sam recepte koji su brzi, jednostavni, a fini. U ovom kolaču sam stavila pola oraha, pola lješnjaka, glazuru sam radila od mliječne čokolade, odnosno djeda mrazića koje djeca nisu pojela od Nove godine. Pokupio je sve pohvale.  Djeca su ga smazala u rekordnom roku, a muž je rekao zašto neke fine kolače ne ponavljam? Kako da ponavljam kad stalno nešto moram novo raditi za blog... :)

Drugi je bio...

Brza štrudla s makom

 


S ovim kolačem sam posebno ja bila oduševljena. Nisam apsolutno ništa izmijenila, savršen je u svojoj jednostavnosti.
I treći...

Kokos bajaderaKod ovog kolača sam smanjila količinu šećera, po našem guštu mislim da je trebalo još. Treba se pustiti da barem jedan dan odstoji jer je puno bolji.
Hvala Željka na svim divnim receptima!Broj komentara: 20:

 1. Hvala ti draga Ingrid, raduje me što se eto baš na ovaj način otkrile! Odmah sam dodala tvoj lepi blog kod mene na listu omiljenih. Eto, naziv tvog bloga upravo opisuje ono što nas sve muči a to je taj prekratak dan da se stigne sve što se želi i mnoge lepe stvari nam promaknu. Drago mi je što su vam se kolačići svideli. Veliki pozdrav ti šaljem... <3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti draga, ja mislim da ću probati još puno toga, ali stvarno pored popodnevnog rada, rada vikendom i praznikom, dvoje djece, vrtom, kućom moj dan bi trebao imati malo više od 24h. Ali ja stvarno uživam u kuhinji i druženju s vama... :)

   Izbriši
 2. Prekrasno sve izgleda draga Ingrid,ova kokos bajadera mi je pomutila pamet .vjerujem da ste uživali u svemu!

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja sam odavno znala za Željkin blog, ali samo po kolačima i tortama. Tek sad sam otkrila i mnoštvo odličnih slanih recepata i baš sam uživala u istrazi. Eto, zato volim ovu igru. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni je drago da sam ga sad srela i da ću još dugo isprobavati recepte i van ove igrice

   Izbriši
 4. Odličan izbor, sve izgleda prefino! "Mamina jela" je krasan blog, nadam se da ću i ja stići pripremiti nešto za ovaj krug igrice....

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Još imaš malo vremena, ali ima jednostavnih i preciznih stvari, zato odmah u akciju!

   Izbriši
 5. Sve si lepo napravila, divno izgleda tvoja slatka kolekcija i najradije bih sve isproblala.:)))

  OdgovoriIzbriši
 6. Divan odabir i još bolja izvedba! Molim jednu kriškicu štrudle s makom :D

  OdgovoriIzbriši
 7. Ja bi prvo navalila na prvi, onda bi usljedili ostali :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Evo i tome služe igrice i ja sam otkrila neke blogove na ovaj način a ti vidim si baš guštala u slatkim delicijama.

  OdgovoriIzbriši