će vjerojatno istrunuti. Tako se i brokuli u ovoj priči bliži kraj, odnosno odlazak u sjeme. No iako već ima žućkaste cvjetove odlično je poslužila za ovo jelo.
- glavicu ili dvije brokule ovisno kolika se zastupljenost brokule želi u jelu (mi u vrtu imamo male cvjetiće, a ne onakve glavice kao u trgovini, naravno i stabljiku uvijek iskoristite tako da je ogulite)
- 540 g pilećih prsa (1 paket)
- gyros začini (po pola žličice kima u prahu, čilija, crvene paprike, malo cimeta, jedna grančica timijana, žlica origane i tri češnjaka)
- 3 jaja
- 2,5 dl vrhnja za kuhanje
- 10 dkg gaude ( ili sira po želji)
Brokulu blanširati i pustiti da se ohladi. Meso piletine narezati na manje kockice i začiniti gyros začinima. Na maslinovom ulju prepeći meso, dodati brokulu, jedanput okrenuti i prebaciti u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.
U posebnoj zdjeli istući jaja s vrhnjem za kuhanje i dodati naribani sir. Time preliti brokulu i piletinu i staviti zapeći na 200 stupnjeva dok se ne napravi korica.
Uz to sam poslužila bijelu rižu.
Dok se jelo ispeklo nestalo je i danjeg svjetla, tako da mi je moralo poslužiti svjetlo nape. Slike i nisu nešto, ali je jelo jako fino i aromatično, zahvaljujući kombinaciji začina
I kod nas pada kisa i ovakav jedan vitaminsk,i ukusni obrok bi mi bas prijao.
OdgovoriIzbrišiFino, fino... volim ovakva jela!
OdgovoriIzbrišiFino izgleda, uz hrskavu salatu super obrok.
OdgovoriIzbrišiFino izgleda, sviđa mi se dodatak gyros začina i naravno domaća brokula :)
OdgovoriIzbrišija volim jela iz pećnice, sve moguće kombinacije mi pašu
OdgovoriIzbrišiOdlicno izgleda, jedan vrlo ukusan rucak, pogotovo sto je napravljen sa domacim povrcem iz baste.:)))
OdgovoriIzbrišiHvala curke!
OdgovoriIzbrišiOdlično jelo, brokulu jako volim i ovo je još jedna od kombinacija kako je mogu pripremiti, super !
OdgovoriIzbriši