Kad me kolegica pitala da li bi napravila njezinom sinu tortu u obliku srca, s oduševljenjem sam prihvatila. Takve stvari su uvijek novi izazov. Torta će mu poslužiti kao prodajni materijal, a prihod će iskoristiti za maturalnu zabavu. Kako nisam znala u kakvim će se uvjetima prodavati, odlučila sam se za tortu koja ne treba hladnjak, a to je torta medenjak.
Prijateljica mi je za rođendan ispekla medenjake koje su mi bili toliko fini da sam odmah zatražila recept. Kolegica mi je kupila kalup u obliku srca i ja sam se dala na posao.
Torta medenjak ili medenjaci
- 1 jaje
- 2 čaše od jogurta šećera
- 2 čaše mlijeka
- 3 čaše oštrog brašna
- 4 žlice ulja
- 2 žlice meda
- 1,5 žličica sode bikarbone
- 1,5 žličica začina za medenjake
- 1 staklenka višanja ili pola ovisi koliko želite
Sve zajedno izmiješati, dodati višnje i peći 40 minuta na 180 stupnjeva. Probati čačkalicom da li je pečeno. Ako se peče kolač još vrući premazati s 4 žlice marmelade i preliti glazurom od čokolade. Ovaj zadnji dio sam izostavila, tortu okrenula naopako (dobila sam totalno glatku površinu) i ukrasila ticinom po ovom
receptu. Mislila sam da ću trebati premazivati Buter kremom, ali to nije bilo potrebno, ticino je savršeno legao.
Lijepo sam upakirala i čekam rezultate prodaje...
Predivno si je ukrasila, a tortica je bas medena :)
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiJako volim kolace sa medom - divno mirisu!
OdgovoriIzbriši:)
Izbrišibaš je "medena"!!
OdgovoriIzbriši:)
IzbrišiDivna je!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiPreslatka je!
OdgovoriIzbriši:)
IzbrišiBaš ti je fina ova tortica i preslatko dekorirana!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiKako lijepo i kako dobro ! Torticu si baš super napravila, ideja sa medenjakom mi je super, a ukrasila si je prekrasno !
OdgovoriIzbrišiBaš lijepo!
OdgovoriIzbriši