petak, 14. veljače 2014.

Srcolika torta medenjak

Kad me kolegica pitala da li bi napravila njezinom sinu tortu u obliku srca, s oduševljenjem sam prihvatila. Takve stvari su uvijek novi izazov. Torta će mu poslužiti kao prodajni materijal, a prihod će iskoristiti za maturalnu zabavu. Kako nisam znala u kakvim će se uvjetima prodavati, odlučila sam se za tortu koja ne treba hladnjak,  a to je torta medenjak.
Prijateljica mi je za rođendan ispekla medenjake koje su mi bili toliko fini da sam odmah zatražila recept.  Kolegica mi je kupila  kalup u obliku srca i  ja sam se dala na posao.

Torta medenjak ili medenjaci

 


  • 1 jaje
  • 2 čaše od jogurta šećera
  • 2 čaše mlijeka
  • 3 čaše oštrog brašna
  • 4 žlice ulja
  • 2 žlice meda
  • 1,5 žličica sode bikarbone
  • 1,5 žličica začina za medenjake
  • 1 staklenka višanja ili pola ovisi koliko želite 
Sve zajedno izmiješati, dodati višnje i peći 40 minuta na 180 stupnjeva. Probati čačkalicom da li je pečeno. Ako se peče kolač još vrući premazati s 4 žlice marmelade i preliti glazurom od čokolade. Ovaj zadnji dio sam izostavila, tortu okrenula naopako (dobila sam totalno glatku površinu) i ukrasila ticinom po ovom receptu. Mislila sam da ću trebati premazivati Buter kremom, ali to nije bilo potrebno, ticino je savršeno legao.






Lijepo sam upakirala i čekam rezultate prodaje...

Broj komentara: 14: