subota, 29. studenoga 2014.

Blogorođendan, darivanje i tutorial izrade podloška za tanjure

Kada sam završila tekstilni dizajn, mislila sam studirati psihologiju. Obznanila sam ideju tati, a on je pitao, pa što ću ja biti SVAŠTAR u životu? Malo sam razmislila i upisala grafički dizajn, ali do dan danas sam ostalo SVAŠTAR. Puno me stvari i dalje zanima, u svemu sam solidna, u ničemu izvrsna...Mislim da su izvrsni ljudi oni koji se posvete samo jednoj stvari u životu i svu energiju usmjere na jedno, a ne kao ja...Uvijek sam nešto kreirala, bojala, crtkala, kuhala...mama je rekla sigurno će sve to prestati kad dobije djecu, neće naći vremena...A NE, sada radim još više, imam svoj prostor, svoj mir, djecu i muža oko sebe koji razumiju što radim i ne žale se na nered koji često puštam iza sebe jureći na posao...
Blog slavi drugi rođendan, iza sebe ima lijepa virtualna druženja, jednu suradnju i svakim danom sve više pratitelja na facebook stranici. Malo sam sredila zaglavlje (hvala Tamari na pomoći), napravila novi logo i odlučila napraviti rubriku uradi sam. Povremeno bi tu stavljala tutoriala koje možete i vi uz malo vještine napraviti sami. Jako volim šivanje, to je moja prva ljubav, no uz silne obaveze palo je u drugi plan. Sada kada sam počela, više neću stati i stvarno uživam.


Uz hranu treba i stol lijepo izgledati, zato sam se odlučila za podloške, biti će tu i rukohvata za padale, nadstolnjaka, a motive možete izabrati po želji.

PODLOŠCI

raznobojne tkanine
žutica
flizelin
flis
razni botunići


Na papiru iscrtate oblike koje želite i prenesite na tkaninu, izrežite. Nabaždajte na žuticu. Žuticu izrežite puta dva. Na svaki komadić tkanine nalijepite flizelin.


Kada su motivi gotovi i sve našiveno, spojite dva komada žutice naopako i našijte s tri strane, ostavljajući rupu u koju ćemo umetnuti flis


Proštepati i imate gotov podložak...


Povodom blogorođendana, poklanjam vam ova dva ručno rađena podloška. Darivanje je na fejsu, ali ako nemate fejs, a želite podloške navedite to u komentaru.

Broj komentara: 14:

  1. Sretan blogorođendan!!
    Sviđa mi se novo ruho bloga, a naravno, sviđaju mi se i podlošci.
    Po pitanju uvoda - nisu svi za sve i super mi je kad upoznam nekoga tko je za više stvari, a uvijek se divim kreativcima koji su sposobni nešto osmisliti i realizirati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Srećan blogorođendan i mnogo mi se sviđaju ove uradi sam stvarčice ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Srecan blogorodjendanko i neka ih bude jos puuuno tako lepih i kreativnih!:))) Preslatke su kreacije koje radis, a svidja mi se i novo logo.:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. U potpunosti te razumem, mada i nisam bas neki svastar, ali ako sam predugo aktivna na jednom mestu brzo mi dosadi, pa zato volim svremena na vreme da promenim ideje:) Tvoja kreacija mi se mnogo dopada:) P.s. Srecan blogorodjendan!

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Ingrid, ovaj uvod kao da sam ja pisala... :) Baš tako, htela bih svašta, pa stižem malo šta. Od srca srećan rođendan tvom lepom blogu!!! Neka ih bude mnogo, mnogo!!
    Ovi podmetači su prelepi...

    OdgovoriIzbriši
  6. Srecan blogorodjendan!Proslavi ga divno i kreativno.Darivanje je super,bas mi se dopadaju,super ideja,kucice pogotovo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Sretan blogorođendan i divan novi dizajn bloga a onda se i tvoj blog trebao zvati Svaštarica šalim se i želim još dugo da se družimo

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasni su, sviđa mi se i novo zaglavlje.

    OdgovoriIzbriši
  9. Sretan blogorođendan i a ih bude još puno, lijepih godina bloga, tvojih originalnih recepata i postova i lijepog druženja. Jako mi je lijepo vidjeti kada je netko ovako kreativan kao i ti i ima zlatne ruke koje ideje pretvaraju u djela, a podlošci su mi super, baš originalni i lijepi, ne bih imala ništa protiv da se nađu i na mom stoju :) Sviđa mi se i promjena zaglavlja bloga.

    OdgovoriIzbriši