Mi smo se oduševili. Muž je čak rekao da mu jednostavno ne treba nikakav dodatak, dobar je sam. Nadam se da će i vas oduševiti, posebno one koji su osjetljivi na gluten, jaja i mlijeko.
Kruh od sjemenki
(original)
- 1 šalica / 135 g sjemenki suncokreta
- ½ šalice / 90 g lanenog sjemena
- ½ šalice / 65 g lješnjaka ili badema
- 1 ½ šalice / 145 g zobenih pahuljica
- 2 žlice Chia sjemenki
- 3 žlice Psyllium ljuskica
- 1 žličica soli
- 1 žlica meda
- 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
- 1 ½ šalice / 350 ml vode
U posudi stavite sve suhe sastojke. Pomiješajte med, ulje i vodu. Dodajte suhim sastojcima i sjedinite (ako je tijesto previše gusto dodajte jednu ili dvije čajne žličice). Ostavite najmanje 2 sata da se sve skupa poveže ili preko noći. Zagrijte pećnicu na 175 ° C. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje i utisnite smjesu. Peći 20 minuta. Izvaditi kruh iz kalupa nakon dvadeset minuta i ispeći još 30-40 minuta. Pustite da se kruh potpuno ohladi prije rezanja. Kruh može stajati i do 5 dana.
Sljedeći put ću izbaciti bademe, čak mi se čini da su i suvišni. Djeci se nije dopao, možda vašoj hoće...
Divno izgleda! Po ovim sastojcima moze samo biti preukusan.
OdgovoriIzbrišiStvarno je, odličan...
IzbrišiOdlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiIsprobala sam recept i odlično je ispao :)
OdgovoriIzbrišiJa tek sada vidjela poruku, super!
Izbriši