Mmmm, tope se u ustima, a kad se razvije aroma mandarina i hrskavost pistacija, divota!
Za tijesto:
- 150 g omekšalog maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 3 - 4 kapi arome vanilije
- prstohvat soli 220 g brašna
Za nadjev:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g mliječne čokolade
- 1 žlica maslaca
- 30 g nasjeckanih pistacija
- 150 g kandirane mandarine (može arancine, limuncine)
Pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva.
Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s
brašnom umijesiti tijesto.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine 5 mm.
Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta.
Izvaditi ga i pustiti da se ohladi.
Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa žlicom
maslaca. U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine.
Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće.
Nema komentara:
Objavi komentar