Malo sam istraživala po netu različite krekere i došla do ovih tako jednostavnih, a finih, bez konzervansa i različitih dodataka.
Veganski krekeri s različitim sjemenkama
(inspiracija)
180 g suncokretovih sjemenki
70 g lanenih sjemenki
50 g sezamovih sjemenki (bijelih i crnih)
50 g chia sjemenki
20 g bučinih sjemenki
žličica soli
mala grančica svježeg ružmarina ili začina po želji
360 ml tople vode
Pomiješati sve sjemenke s ružmarinom i solju, zalite toplom vodom i pustite pola sata da odstoji, povremeno miješajući. Chia sjemenke će stvoriti želatinoznu tekućinu koja će sve sastojke spojiti. U veliki pleh od pećnice staviti papir za pečenje i na njega istresti smjesu poravnavajući je u tankom sloju. Pećnicu zagrijati na 140 stupnjeva i peći krekere. Pustiti ih da se u potpunosti ohlade i lomiti ih u manje komadiće. Poslužite uz omiljeni dip, a ja ću ih uzeti na posao kao dodatak svježem siru.
Čuvajte ih u limenoj kutiji.
Nema komentara:
Objavi komentar