ponedjeljak, 25. veljače 2019.

Maneštrica od slanutka

Često radim ovu maneštricu, najviše je ja volim, a malo manje ostali, iako je pojedu. Nikako da dođe na listu recepata jer mi nije fotogenična. Ovaj put ju je spasila padelica koju sam dobila na poklon.

Vrlo je jednostavna, a možete je poslužiti i bebici iznad osam mjeseci.



300 g slanutka
1 kapula
2 mrkve
2 češnjaka
peršin
2 lista lovora
kurkuma

Slanutak namočiti večer prije. Drugi dan prokuhati namočeni slanutak kako bi izbjegli nadimanje. Baciti vodu i u ekspres lonac staviti slanutak, vodu i dva lista lovora. Kuhati pod pritiskom od 20 minuta do pola sata, ovisno koliko je slanutak star. Nekada dodam i sode bikarbone da brže omekša (pola žličice). U drugom loncu popržiti kapulu, mrkvu, podliti vodom i posoliti. Kuhati dok mrkva ne omekša. Dio skuhanog slanutka prebaciti u posudu s mrkvom i kapulom i izblendati štapnim mikserom. Ostatak slanutka dodati u tu kašu i prilagoditi si gustoću dodavanjem vode. Začiniti solju, paprom, češnjakom, peršinom i kurkumom.


4 komentara:

  1. Obozavam slanutak, moram probati i ovako. Jedem ga najvise kao salatu s povrcem. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja, po ljeti obavezno salate, a po zimi maneštrice i humus...

      Izbriši
  2. Vidim da je ovo divna juha, volim jako takve i radim ih (svaki dan jedna juha). Koji puta u juhu od slanutka dodam cumina, čisto da ima srednjeistočni štih. Finooo ti je ovo!

    OdgovoriIzbriši