Prošle su maškare, radila ja krafne, išli u povorku, oblačili se u nošnju, pobirali jaja po kućama, bilo je baš aktivno tako da nisam ništa slikavala a i ručkovi su bili na brzinu.
I ovo što ću vam danas predstaviti nije baš neki korizmeni i posni recept ali neka se nađe.
Moja mama baš nije ekperimentirala sa kuhinjama pa čak ni sa pojedinim namirnicima. Sve je uvijek bilo fino ali i prepoznatljivo. Dugo sam i ja tako kuhala, dok se nisam okuražila i počela isprobavati različite namirnice, kuhinje, recept, začine...
Jedna od njih je i meksička kuhinja. Odmah isprve sam radila tortilje i bila oduševljena kako su ispale. Kad sam vidjela koliko koštaju u dućanu nisam mogla vjerovati a tako ih je jednostavno napraviti...
TORTILJE
2 šalice oštrog
1 šalica kukuruznog brašna
1 šalica mlake vode
1/2 čajne žličice soli
1 žlica masti po želji
malo praška za pecivo
Sve skupa zamijesiti i pustit da počiva 30 minuta. Dok tijesto počiva radim umak.
1 pileća ili pureća prsa 1 konzerva crvenog graha
1 kapula
1 zelena paprika
1 konzerva kukuruza
majčina dušica, origano, češnjak, tabasco, ma po želji, svaki put kombiniram što imam
Kapulu prodinstam, dodam narezana prsa i papriku, Dinstam dok kapula ne omekša. Dodam konzervu graha, kukuruz, može se staviti slanutak, dodati kečap, tabasco. Ma kako se želi umak i koje ljutine. Ja zbog djece radim blaže. Pustiti umak da se prohladi.
Od tijesta napraviti kuglice onolike veličine kolike se želi velike tortilje, izvaljati ih i peći na tavi bez masnoće. Najprije s jedne strane dok dobije smeđe mrlje pa s druge. Ja čim se speku stavljam u vrećicu da mi omekšaju od kondenzacije i budu podatnije za savijanje. Kad se sve ispeku filat ih kao palačinke i stavljati u posudu za pećnicu. Kada su poslagane posuti ih sirom i zapeći.
Za umak poslužim vrhnje promiješano senfom ili tabascom.
Izvrsno, zvuči jednostavno i upravo trebam recept za tortilje.
OdgovoriIzbrišiHvala ti što si to objavila!
Da, ni ja nisam imala recept za tortilje tako da nisam pravila, a bilo bi lepo probati.
OdgovoriIzbrišiima ih sa kvascem, nisam probala, ove mi uvijek uspiju pa ne želim ekperimentirati
Izbrišiodličan recept... nikad nisam pravila . Isprobaću . Kad sami napravimo , bolje je u svakom slučaju.
OdgovoriIzbrišiPuniti se može sa svim i svačim
IzbrišiMljac, mljac! Volim ovakva jela!
OdgovoriIzbrišiNajbolje su domaće tortilje,ja ih vrlo slično pravim i baš si mi dala dobru ideju za ručak..tvoje izvrsno izgledaju:)
OdgovoriIzbrišiMoje cure u Dbk obožavaju tortilje i kada god dođem napravimo ih i po 2-3 puta u tjedan dana. Tvoje mi se baš sviđaju, domaće su najbolje, isprobati ću ih i po ovom receptu.
OdgovoriIzbrišiStvarno se može svašta potrpati u njih
IzbrišiDa, cijena kupovnih je stvarno pretjerana, definitivno se isplati napraviti domaće,
OdgovoriIzbrišia i zdravije su, bez ikakvih E dodataka.
Super ti je i ovo punjenje, a slike su mrak! :)
Hvala...
Izbrišii ja obično radim domaće tortilje, dobro si me sjetila, nisma ih dugo duuugo radila
OdgovoriIzbrišiJako volim meksičku hranu. Tortilje isključivo radim sama doma kao i ti. Super recept. Hvala!
OdgovoriIzbriši