ponedjeljak, 16. rujna 2013.

Zapečene smokve s kozjim sirom


Ovaj vikend proslavili smo šogorov četrdeseti. Bila sam sigurna da će biti u điru neka luda torta, ali je želja ostala na kolačima. Pa da baš ne bude obično, uz ostale kolače napravila sam predjelo od zapečenih smokava i štrudlu od smokava, koja će ići u drugom postu. Smokve su bile dosta oštećene od kiše, ali sam uspjela  prebrati bolje, a ostale ostavila za štrudlu.




 

ZAPEČENE SMOKVE S KOZJIM SIROM

smokve
150 g kozjeg sira (Lidl)
med
papar

Smokvama sam odrezala peteljke, zarezala ih u križ i napunila kozjim sirom. Nisu mi baš htjele stajati uspravno, nego se svaka nagnula na svoju stranu. Svaku sam zalila tekućim medom i stavila peći na 200 stupnjeva.

 

Pekle su se oko 20 minuta, kad sam ih izvadila, posipala sam ih svježe samljevenim paprom.



I za slikanje su bile prilično nestašne. Zanimljivo je bilo kad sam donijela za stol. Neki nisu htjeli ni probati, ali oni koji su probali bili su oduševljeni i uzimali još. A što se mene tiče, ja obožavam ovakve stvari i sigurno ću opet ponoviti bez obzira na one koji kažu da uvijek nešto kemijam.
 

Recept je poslan za igricu Ajme koliko nas je čija je domaćica Snežana s bloga Sneško domaćica.

Broj komentara: 11:

  1. Ja volim kemijanja :)) Oduševio me ovaj tvoj recept, u biti toliko jednostavno a djeluje prefino. Smokve volim, kozji sir isto, plus med...mmmm...moram isprobati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako, malo je puno! Obavezno probaj!

      Izbriši
  2. Uh, baš mrzim kad kiša ošteti smokve. Srećom, imala si ih dovoljno da realiziraš svoje zamisli, a ove smokvice s fotke mame na grickanje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja smokve obozavam i ovim bih se rado posluzila. Ovde nema sta da ne bude ukusno. Ovo je prava gozba.

    OdgovoriIzbriši
  4. uh, Ingrid , super receptić . Kombinacija koja uvek prija. Al' bih uzela jednu ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni jedan od najdrazih nacina serviranja smokvi; cekamo recept za strudlu ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Bar po meni jako fino i mirisno.

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan kombinacija, kako bih sad s guštom gricnula makar jednu smokvicu... :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super kombinacija! Sigurno ću isprobati!

    OdgovoriIzbriši