ROGAČ BAJADERA
250 g rogača sitno mljevenog
250 g mljevenih keksa (vrsta po želji)
100 ml vrhnja za šlag
100 ml mlijeka
1 vanilin šećera
2 žličice ruma
100 g smeđeg šećera
2 žličice limuna naribana korica
glazura
1 žlica
ulja
100 g
tamne čokolade - Kekse samljeti pa im dodati rogač, koricu limuna, van. šećer i rum.
- Mlijeko, vrhnje i šećer staviti kuhati, lagano miješati dok se šećer otopi, maknuti s vatre i preliti preko rogača. Sve dobro izmiješati. Smjesu istresti na pleh i rukama oblikovati ravnomjerno.
-
Za glazuru; čokoladu i ulje otopiti i preliti preko smjese. Staviti u frižider na 1 sat, rezati na male kvadratiće i poslužiti. Mala napomena: prije rezanja i posluživanja ostaviti bar 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Krasno izgleda, nažalost nisam uspijela sudjelovati ovaj mjesec.
OdgovoriIzbrišiodlicno izgleda, ni ja nisam stigla sudjelovati, a bio moj predlog, hehee
OdgovoriIzbrišiOdličan i kod tebe a vidim da ipak ima ljubitelja rogača
OdgovoriIzbrišiPredivno deluje. Nazalost ja nisam uspela da ucestvujem jer nisam pronasla rogac, ali zato uzivam u vasim slikama:)
OdgovoriIzbrišiBaš sam ih vidjela i kod Dilajle, kod obje odlično izgledaju. Rogač obožavam, bit će i kod mene uskoro isprobane.
OdgovoriIzbrišiIzgleda vrlo fino i cokoladno.:)))
OdgovoriIzbrišiNisam ljubitelj rogača, zato sam i preskočila ovaj krug. Ali volim ove brzinske verzije kolača
OdgovoriIzbrišiHvala curke, probajte, sigurno će vam se svidjeti tko nije!
OdgovoriIzbriši