utorak, 30. lipnja 2015.

FBI rukavice...u gostima kod Nevene

Nevenin blog  Hleb i Lale  istraživali smo dva mjesec u okviru  igrice FBI rukavice. Čini mi se da ovaj blog pratim od samih početaka mog bloganja. Ne samo da pratim već se divim Neveni. To nisu samo recepti, fotke, već su to divne priče koje te diraju, i drže da čitaš do kraja, da uđeš u scenariji, kao da sudjeluješ. Da ne govorim o Gozbi koju s toliko oduševljenja priprema. Mislim da je posebna i da ima neki svoj stil koji se razlikuje od drugih.
Prelistala sam sve recepte, ali isprobala samo dvoje. Misliš da će biti vremena, a  kad ono...dođe kraj mjeseca i uz sve obaveze ovo je to...(radila sam i karamela namaz, ali mi zagorio šećer :()

Scones s malinama

 

Kako je sezona malina, a nama u vrtu su odlično rodile, sconsi su bili pravi izbor...odlični



 

Domaća nutela

 

Već dugo u planu imam domaću nutelu, tako da je baš bila dobra prilika za napraviti je. Radila sam je navečer, a svoje sam morala obuzdati da ne pojedu sve, već da mi ostave sutradan za slikanje. Pravi domaći namaz, koji više liči na Ferrero. Dosta mi se osjetio šećer, drugi put ću probati sa šećerom u prahu.


Za 2 teglice:
  • 140 g pečenih lješnjaka
  • 340 g mlječne čokolade
  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica kakaoa
  • 1 mahuna vanilije
  • prstohvat soli
 Lješnjake izmiksati u blenderu tako da se dobije pasta. Otopiti čokoladu na pari. Pasti od lješnjaka dodati šećer, kakao, vaniliju i sol. Dobro izmiksati da se sve lijepo promiješa. Dodati topljenu čokoladu i miksati dok se ne dobije glatka pasta.Staviti u teglice i u frižider da odstoji 1h. Izvaditi sa hladnog i čuvati na sobnoj temperaturi. Iskoristiti u roku od 2 tjedna.



Bilo je tu još puno zabilježenih recepata, od kruha sa starterom, rolnica slanih i slatkih...ma sigurno ću se vratiti. Nevena hvala na predivnim pričama, receptima i fotkama...


Broj komentara: 8:

  1. Ingrid, hvala ti na divnom uvodu. Tako mi je drago da su recepti uspeli!
    :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti si baš izabrala lepe recepte. Izgleda da smo svi isti, napraviumo čitavu listu a onda nas stisne vreme....bilo je i meni drago da sam uspela da i ja malo prošetam njenim blogom, mislila sam da neću uspeti.Pozdrav za obe.

    OdgovoriIzbriši
  3. Slatke FBI rukavice, takve su mi najdraže! Kod mene su maline isto krcate plodova, morat si ove sconse napraviti. Bolje da ti ni ne pričam koliko mi je već (godina) domaća nutella na "to do" listi, pa nikako

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato je meni super kad se ovako istražuje pa te kako tako prisili...:)

      Izbriši
  4. I ja volim Nevenin blog i recepte, i nekoliko mi ih je na popisu za isprobati, vec (pre)dugo..i ta igrica mi je super, i svaki put kad je neki zanimljiv blog u pitanju mislim kako cu se sigurno ukljuciti, i opet se ne uspijem organizirati..ali biljezim, biljezim, sve ce to doci na red jedan dan ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno te razumijem, uz djecu, stvarno svaki novo isprobani recept je uspjeh

      Izbriši