petak, 4. prosinca 2015.

Kandirana mandarina i marmelada od mandarina i bundeve

Ono, kada dobiješ more nešpricanih mandarina, pa smišljaš, kemijaš, isprobavaš...zapravo uživaš! Osim mandarina dobila sam i domaće bundeve i jabuke. A da je samo malo više vremena, sreći ne bi bilo kraja.



Mandarincine sam već radila, tako da su na red došle kandirane mandarina. Dobro će mi doći za kolače, a možda i u vruću čokoladu ubacim...mmm, možete zamisliti eksploziju okusa...


 

KANDIRANE MANDARINE

8 mandarina
2 šalice vode
4 šalice šećera
cimet

Narezati mandarine na kolutove. Zakuhati vodu, šećer i cimet. Kada se šećer otopi dodati mandarine i kuhati oko deset minuta ili malo više da se stvori sirup i mandarine omekšaju. Staviti u staklenke, spremiti u frižider i korisiti za božićne kolače.



Dobila sam ogromne bundeve i kada je razrežeš moraš iskorisiti cijelu (ne ledim hranu). Jedan dio sam stavila u juhu za dva dana, a jedan dio iskemijala marmeladu od bundeve i mandarine. Božanstvena je...mirisna, ukusna...

MARMELADA OD BUNDEVE I MANDARINA

1200 g narezane bundeve (ja sam koristila neku svjetlo žutu)
14 mandarina
cimeta po želji
1cm i pol đumbira
1 kg šećera

Sve staviti u padelu, kuhati, i na kraju ispasirati štapnim mikserom. Ljevati u sterilizirane staklenke, 5 minuta na poklopac i uživajte u posebnim okusima.
Ono što još planiram su: božićni sirup i liker...nastavak slijedi...

3 komentara:

  1. Odlična je ideja kandirati mandarine, ja svake godine to napravim sa narančama pa dio prelijem crnom čokoladom, koja uživancija, sada si mi dala super ideju da isto napravim sa mandarinama. A marmelada je tek super, izvrsno iskorišteni domaći proizvodi , mogu zamisliti kako sve dobro miriše.

    OdgovoriIzbriši
  2. Samo sto ne zamirise sa fotkica, divna kombinacija i prekrasna boja.:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmmmmmm, kandirane mandarine, pa još malo čokoladnog preljeva. Taman imam nešpricane mandarine i naranče!

    OdgovoriIzbriši