srijeda, 11. svibnja 2016.

Torta tenis teren

- Mama jako te volim...
- I ja tebe ljubavi...
- Više nego Ninu?
- Ne...
- To uvijek kažeš...
Nikada nisam radila razliku između njih. Iako izgledom gotovo iste, temperamentom dosta različite. Njegujem osobnost jedne i druge. Nikada ih nisam oblačila isto i tako je i ostalo do danas. Kako u ponašanju tako i u oblačenju, svaka ima svoj stil. Ne uspoređujem ih, već potičem svaku pojedinačno. Odlične učenice, dobre, u treningu...nekako uvijek mislim da im je previše svih tih obaveza, ali uspjevaju sve. Dok traje, traje...ušli smo u 11 godinu, na početak puberteta. Stalno čujem...vidjet ćeš kada se promijene. Čekam spremno divljanje hormona, nadam se da ćemo i kroz to proći sa smijehom, razgovorom i ljubavlju kao što smo to prolazili i do sada.

One su odabrale sve za rođendan, od okusa, izgleda torte do izbora kolača. Najprije su željele dvije torte, no uspjela sam ih nagovoriti da mama jednostavno uz posao ne stigne. Bile su mi velika pomoć. Nina je ispekla sama cijeli kuglof i ukrasila ga...Roza je pomogla u ostalim stvarima. Mogu im slobodno sve prepustiti, sve su naučile...

Torta je bila najjednostavnija...biskvit, puding, jagode...


Torta od jagoda i pudinga
(original)

Biskvit:

  • 5 velikih jaja
  • 15 dkg šećara
  • 1 vanilin šećer
  • 6 punih velikih žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 velike žlice ulja
  • 3 velike žlice mlijeka
  • malo ribane korice limuna
Krema
  • 7dcl mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 15 dkg šećera
  • 2 dcl tučenog vrhnja za šlag
  • 500 g jagode
 
 
 
Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumancima dodat šećer i vanilin šećer i mikserom pjenasto umutiti.
Stući bjalanca.U žumanca dodati ulje i mlijeko i dobro izmiješati. Malo po malo dodavati brašno s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati bjelanca i koricu limuna. Ja sam pekla u dva puta biskvit od ove količine. Čak mi je ovaj drugi bolje ispao što je duže stajao. Peći oko 15ak min na 180st.

Pola litre mlijeka stavit na vatru i staviti šećer, a u ostatak mlijeka razmutiti dva pudinga. Skuhati.
Na vrući poding stavite prozirnu foliju da se ne uhvati korica, tako neće biti grudica kad se spoji s šlagom. Kad se puding ohladio dobro ga stucite mikserom. On postane kremast a i ova metoda je odlična da se ne stvore grudvice. Stucite šlag i spojite s pudingom.


Na pola biskvita, natopljenog mlijekom, stavite pola kreme i voće. Stavite drugu polovinu kreme i drugi biskvit. Torta je boložena domaćim fondatom. Mreža je rađena od čokolade.
 
 
Cake posevi su bili u obliku tenis loptica i djeci su se najviše svidjeli, sve je nestalo u tren oka.
 
           
 
Još nisam napisala recept o ovom kuglofu, ali postoji cijela priča pa ću jedan post posvetiti samo njemu. Najobičniji mramorni kuglof, a djeca i roditelji ga jednostavno obožavaju, svi pitaju recept. Ovaj kuglof je napravilo moje dijete od početka do kraja                                                         
 
 




 

3 komentara:

  1. Srećan rođendan! Sve najlepše vam želim! ♥ Tortica je baš slatka, divna ideja... Sve deluje toplo, vidi se da je rađeno s' puno ljubavi. Bravo za vrednu mamu i njene devojčice. Topli pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo i veselo posluženje, a prva slika mi se posebno sviđa. Tvojim curama želim srećan rođendan i sve najbolje! Pozdrav :*

    OdgovoriIzbriši