srijeda, 21. veljače 2018.

Sezam pločice



Za rođendan sam dobila punu vrećicu sezam bombona i uzela ih na posao.
Taj dan nam su nam dobro održavali razinu šećera jer ih nismo prestali jesti.
Odlučila sam se napraviti ih sama. Prvi pokušaj i nije bio tako uspješan jer sam naravno brzinski otapala šećer.
U tom slučaju šećer previše zagori i bude gorak. Ovaj put sam to izvela pažljivo i strpljivo.
Ako izuzmemo šećer, sezam je visokovrijedna namirnica.








  • 3/4 šalice šećera
  • 1/4 šalice meda
  • prstohvat soli 
  • 1 žlica vode
  • 1 šalica sezama 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije 
  • 1/4 žličice sode bikarbone





Izaberite posudu dimenzija otprilike 25x35 u koju ćete uliti pastu. 
Obložite je masnim papirom. Sve sastojke osim sode bikarbone stavite u jednu posudu i na laganoj vatri miješajte. To će trajati oko 10 minuta. Kada vam šećer počne dobivati zlatnu boju dodajte sodu bikarbonu koja će napraviti kremastu smjesu. Još kratko miješajte i istresite na masni papir brzinski poravnavajući jer se smjesa za čas stvrdnjava. Kada ste zagladili smjesu odmah je oštrim nožem narežite na komadiće kakve želite.








Broj komentara: 7:

  1. Domaća verzija je uvijek najbolja jer točno znaš koji su sastojci.

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivne plocice :) Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
    I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
    I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
    ดูหนัง

    OdgovoriIzbriši