srijeda, 12. prosinca 2018.

Štampani keksi i darivanje



 Morala sam provjeriti godinu početka pisanja bloga jer ne mogu vjerovati da već šest godina kuham fotkam i zapisujem. Rastem kroz sve te godine, učim o novim namirnicama isprobavam nova jela, ma svašta nešto. Često skuham jelo,  a ne stignem ga pofotkati, a bilo je tako fino, pa si mislim sljedeći put ću, ali nemam više vremena ga ponoviti. Sljedeći put napravim nešto novo...


Obožavam ovaj prosinac i sve vezano uz njega...pečenje keksića, druženja u kuhinji s mojim curama, koje začudo još uvijek imaju volje. Ne da imaju nego preuzimaju posao od mene. Tako je bilo i s ovim keksićima. Tijesto je čamilo u frižideru dok ga one nisu uzele pod svoje i sve same napravile dok sam ja već debelo bila na poslu.




Našla sam pečat u jednoj trgovini i odmah uzela dva. Kako je vrijeme darivanja jedan pečat će pripasti nekome od vas da možete isprobati ove prefine keksiće...

Štampani keksi

 



1 šalica smeđeg šećera
5 žlica meda
150 g maslaca
1 žlica cimeta
1 žlica đumbira
3 čaše brašna (dodavati postepeno ako fali još)
1,5 žličica sode bikarbone





Šećer, med i maslac otopiti na vatri. Brašnu dodati začine i sodu bikarbonu. Smjesu ohladiti i dodati brašnu. Sve skupa umijesiti i staviti na hlađenje u frižider. neka odstoji barem dva sata, a najbolje preko noći. Drugi dan smjesu izvaljati pritisnuti pečat i rezati čašom veličine pečata. peći na 180 stupnjeva 5 - 7 minuta. Kada su pečeni i ohlađeni pohraniti ih u limene kutije i čekati Božić. ( ja ih svaki dan pojedem par :))



3 komentara:

  1. A gdje si kupila ove štambilje? Kod nas ili e bay? Baš me zanima, pa da naručim ili potražim!

    OdgovoriIzbriši