subota, 17. kolovoza 2019.

Tapenada od crnih maslina

Pozdravljamo se s još jednim godišnjim, još jednim ljetom, suncem, morem, druženjima, kasno noćnim razgovorima, ludiranjima kao da smo djeca...pa tko ne bi poželio imati ono dječje u sebi i smijati se do suza dok se vraćaš doma, a u pozadini sviće...
Ne mogu zamisliti ljetovanje bez njih...ne moraš ništa reći, ali znaš da se uvijek vidiš na plaži, a nakon plaže pričaš do kasno u noć...


I za kraj...jedan riblji ručak za moje drage ljude...ribe koje je V. uhvatio u vršu i spremio na gradele i one sitne od kojih sam napravila juhu (u nekom drugom postu), a za predjelo tapenada od crnih maslina jer to moja prijateljica voli, a i drugi se  nisu bunili, čak su i djeca mazala na prepečeni tost


TAPENADA OD CRNIH MASLINA 

 

320 g crnih maslina bez koštica
7-8 polovica (filetiranih) slanih inćuna
2 žlice kapara
maslinovo ulje (oko 2-3 žlice)
soli i papra po želji iako su inćuni slani pa treba biti oprezan




Štapnim mikserom sve usitniti i servirati na prepečeni tost



Stol aranžiran u mediteranskom stilu s buketom od ružmarina, lovora i timjanan

Nema komentara:

Objavi komentar