utorak, 26. veljače 2013.

Juha od bundeve i prosa

Kraljica jeseni i zime po meni je bundeva. Ne znam u kojem obliku je nisam isprobala, a toliko recepata još čeka za isprobavanje.  U juhama, njokima, kruhu, torti, kiflicama, ma stvarno nema stvari gdje ne paše i djeca je vole, ima prekrasnu boju i pomalo je slatkastog okusa pa im je valjda zato primamljiva. Ljute se jedino kad mi pobjegne malo više đumbira koji se savršeno slaže s njom. Pa čujem za stolom...mammmma opet si stavila đumbir, nemoj više...ok neću u tolikoj količini ali ću vas prevariti i slijedeći put ali u manjim dozama.

 

Predstavit ću je u juhi koju možete i bez žitarica i s krumpirom kako vam paše. Ja sam je ovaj put kombinirala s prosom....

JUHA OD BUNDEVE I PROSA

1 srednja tikva
1 kapula
oko tri žlice prosa
malo naribanog đumbira
koštice ili kruh
bučino ulje



Na ulje (po želji, bučini, maslinovo..)  staviti isjeckanu kapulu, tikvu na kockice i proso, sve malo okrenuti, dodati naribani đumbir i zaliti vodom, posoliti i popapriti. Kuhat dok bundeva ne omekša. Usitniti štapnim mikserom. Pošto jedno dijete ne voli koštice narežem joj kruh i popržim ga a nama drugima prepržim bučine koštice i pospem po juhi. Par kapljica bučinog ulja i to je to. Pa neka mi neko kaže da je teško juhu napraviti.





Ja dosta improviziram u kuhinji tako da je i ovaj recept odokativan...igrajte se...








Broj komentara: 7:

  1. Ima divnu boju i bas jedna fina, hranljiva juhica koja tako fino greje u ovo zimsko vreme.:)) p.s. ne znam da li se fotke sa tvog bloga mogu "pinovati" tj. postavljati na Pinterest, pokusala sam da zakacim ali ne reaguje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš što? Pošto sam ja nova u svemu ovome, nemam pojma što treba da bi se fotke pinovale, pa pomagaj!

      Izbriši
  2. Nisam nikad sama radila juhu od bundeve, izgleda odlično!! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Fina, zdrava juha, obožavam! Krasne slike.

    OdgovoriIzbriši
  4. Juhu od bundeve jako volim i još uvijek se na placu može naći finih komada bundeve. Sa prosom nisam do sada probala, a uvijek dodam dosta đumbira i muškatnog oraščića. Ova tvoja juha krasno izgleda !

    OdgovoriIzbriši