petak, 16. svibnja 2014.

Ajme koliko nas je...Salata u staklenci

Odavno već ne jedem sendviče za marendu ili kad idemo na put. Trudim se uzeti neku zdraviju varijantu. Jedna od takvih je i ova salata u staklenci. Tražeći po internetu na par mjesta sam pronašla ovu salatu, prilagodila  je svom ukusu i eto. Mislim da ima puno varijacija na temu i da se svašta može iskemijati u toj staklenci.


Znači za dvije staklenke uzela sam šaku slanutka kojeg sam skuhala u express loncu (malo i prekuhala jer sam dodala sode bikarbone, nikad ne znaš koliko je star i koliko mu treba), zatim par listića mente (može i peršin). Jedan krastavac (ako imate ekološki koristiti i koru) naribati, posoliti i pustiti da se ocijedi. Jednu crvenu papriku narezati na kockice. Jedan grčki jogurt. Šaka oraha koje ćemo nasjeckati i malo tostirati. Slanutak sam posolila kad se skuhao, kao i jogurt kojeg sam i popaprila. Mentu sam usitnila i dodala jogurtu


Na dno sam stavila narezanu papriku, na to posoljeni slanutak, zatim krastavac, jogurt s mentom i na kraju tostirane orahe.  Mužu i meni  će sutra biti ručak dok s djecom budemo cijeli dan na turniru. Za djecu naravno nisam spremila jer bi samo rekle bljak.


Salatu šaljem Mateji s bloga M's Bakery koja nam je za ovaj mjesec zadala temu jogurt u igrici Ajme koliko nas ima.



4 komentara:

  1. Ovo je odlična ideja, specijalno za one koji rade.

    OdgovoriIzbriši
  2. divno,ali za mene bez jogurta. kao da sam je ja pravila ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična ideja i koja izgleda i tako primamljivo a sastojke možemo dodavati ovisno o sezoni

    OdgovoriIzbriši
  4. Dopadljiva ideja; divno izgleda tako u slojevima!

    OdgovoriIzbriši