Prethodnih dana svi smo bili svjedoci katastrofalnih poplava što su zadesile regiju. Vjerujem da je svaki čovjek koji je mogao, pomogao na ovakav ili onakav način, barem jedanput okrenuvši broj. Teško je bilo gledati te jadne ljude i ne mogu zamisliti kako je izgubiti sve što si godinama stvarao.
Želim im brzi oporavak i da se drže koliko mogu!
Ovaj mjesec pregledavala sam recepte s jogurtom jer tu temu nam je zadala Mateja s bloga M's Bakery u igrici Ajme koliko nas je.
Dobila sam domaće limune i odluka je pala na ražnjiće...
3 komada pilećih prsa
1 limun korica i sok
1 limun za slaganje
1 dl jogurta
1 žlica meda
4 listića metvice
maslinovo ulje
Narezati prsa na oko 1 cm. Promiješati jogurt, nasjeckanu metvicu, med, koricu i sok jednog limuna. Posoliti i popapriti. U to uroniti piletinu poklopiti i pustiti u frižideru da odstoji sat vremena. Dva puta u međuvremenu promiješati.
Kada se piletina marinirala slagati kockice s komadima limuna naizmjenično. Ja sam još sve zalila umakom. Peći na zagrijanoj ploči namazanoj maslinovim uljem.
Poslužiti sa salatom po izboru.
Djeca nisu bila oduševljena jer su im bili prekiseli, a mužu i meni odlični i sočni.
Odlična ulaznica. Moja pastorka obaveznop marinira pileće belo meso u jogurtu, ja isto i meso bude baš fino i sočno. Ja jedino ne dodajem nanu.
OdgovoriIzbrišiNisam nikada do sada, ali baš omekša meso i daje mu sočnost
IzbrišiMmmm, deluje preukusno!
OdgovoriIzbrišiI jesu
IzbrišiDivna fotka i recept; navodno da jogurt omeksava meso, jer sadrzi neke enzime za razgradnju proteina.
OdgovoriIzbrišiInače je ebijelo meso stupasto, a ovo je stvarno fino
IzbrišiVrlo fini raznjici, a marinada pun pogodak, mislim da bi se i mojim ukucanima isto svideli.:))
OdgovoriIzbrišiSigurno bi
IzbrišiRažnjići super izgledaju, a marinada je baš po mom ukusu. Jako dobro!
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiMljac, mljac, odlično izgledaju!
OdgovoriIzbrišiUh, volim dobiju posebno dobru koricu od marinade. Mljac.
OdgovoriIzbrišiHvala
OdgovoriIzbrišiodlično izgledaju, sviđa mi se ova ideja s limunom
OdgovoriIzbrišiPredivan način mariniranja. I ja često radim slično nešto:)
OdgovoriIzbrišiMarinade su mi uvijek drage , a ova sa jogurtom i limunom bi mi se sigurno svidjela kao što mi se sviđaju i ražnjići koje si poslužila, odlični !
OdgovoriIzbriši