ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Kuvarijacije - Baklava with semolina flour

Malo kasnim, ali nadam se da mi se neće zamjeriti. Ovaj mjesec u kuvarijacijama radili smo Rolanu baklavu s grizom. Zapravo ja sam je jučer radila prije posla, brzinski napravila, pofotkala i mislila kako ću navečer kad se vratim s posla stići objaviti. Bila sam toliko umorna da sam jednostavno to pustila za danas. Onako vruću, probala sam komadić i bila oduševljena sa svime, okusom, mekoćom i sočnošću. Na poslu su samo stizali pozivi...mmmm jako ti je fina baklava. Na svu sreću okrajci su ostali za danas pa ću uživati  u njima.


Recept neću prepisivati već je on u linku. Zanimljiv je postupak motanja, što se može vidjeti po fotkicama. Znači rolada ide u roladu. Slojevi se tako lijepo osjete.


Moja je prilično žuta jer je rađena s domaćim jajima.


Kako imam domaće limune stavila sam jedan cijeli limun koji sam ukuhala u sirupu.

Broj komentara: 8:

 1. Kako dobro izgleda, svidjaju mi se kolutici limuna na vrhu, nazlost ovaj krug sam propustila ali nadoknadicu sigurno prvom prilikom.:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Dvoumila sam se sudjelovati ili ne, a sad mi je žao što nisam kad čitam kako su tvoji (a i ti) bili zadovoljni baklavom. Super ti je ispala!

  OdgovoriIzbriši
 3. Sirup sa limunom dajesavrsenu aromu. Baklava izgleda jedozovno!

  OdgovoriIzbriši
 4. Predivna je Ingrid! Baš sam imala želju probati ovu baklavu, ali nikako nisam stigla. Praviću ju sigurno nekom prilikom... :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Baš izgleda i sočna a i moćna.

  OdgovoriIzbriši
 6. Predobro izgleda, mogu zamisliti kako je ukusna. Pa jos domaca jaja i domaci limun :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Vjerujem da ste uživali u ovoj baklavi, izgleda baš predobro !

  OdgovoriIzbriši