utorak, 6. svibnja 2014.

Ninini keksići

Ne znam kako vi majke, ali meni kad je dijete bolesno, više ne postojim za sebe, već samo za njega. Znali su doktori reći, pa kad ćete vi mama prekinuti tu pupčanu vrpcu ili mama vi ste previše sentimentalni. Nekad ne mogu ni suze suspregnut, to je najgore jer dijete vide da se i vi bojite pa je njemu još teže. Danas su nas zvali iz škole da našu curicu boli jako glava, na svu sreću zvali su muža jer ja mislim da bi se meni noge odsjekle i da dođemo po nju. On je mene odmah nazvao i sve sam ostavila za kompjuterom i krenula. Tih 15 minuta je trajalo kao cijela vječnost, srce je mislilo iskočiti, nisam mogla dočekati trenutak kada ću je vidjeti. Otrčala sam do razreda, a ona je jadna ležala na klupi, blijeda i uplakana, rekli su i da je povraćala...znala sam da nije dobro jer se uvijek smije. Krenuli smo odmah kod doktora kojeg nije bilo i tamo joj je pozlilo i doma kad smo došli...i ta strašna glavobolja s kojom se do sada nismo susreli. Ležala sam uz nju u strahu, ni sekunde puštajući je. Ona je u jednom trenutku rekla: mama kako si ti dobra....ah odmah suze. Došla je i druga curica iz škola i donijela čestitku za Majčin dan. Tek onda su suze krenule.
Kako se popodne odmicalo par puta smo zvali doktoricu , njoj je bivalo sve bolje i bolje, glavobolja se smanjila, ona počela normalno jesti i više nije povraćala. Kada je druga curica otišla na trening pitala me da ona silno želi raditi kolačiće. Ja joj govorim da je preslaba i da će se umoriti, ali ona je bila uporna. Otvorila sam joj Coolinariku i rekla da izabere keksić. Bilo ih je par i izabrale smo zajedno onaj čije sastojke imamo doma. Iako je inspiracija bila tu, mi smo dobili posve novi keksić. Dijete je otišlo skoro pa zdravo spavati, sutra će se još malo odmarati, pa u nove radne pobjede. I ja sam smirena jer je njoj bolje...



Dijete je napravilo apsolutno sve, ja sam bila pomoćni kuhar.

Ninini  keksići

  •  250 gr margarina ili maslaca
  •  1 jaje
  •  50 gr šećera
  •  1 instant puding od vanilije
  •  500 gr brašna (dodala i manje)
šećer za dekoriranje, ganache od čokolade ili marmelada  

Miksati maslac i puding, dodati jaje, šećer i postepeno dodavati  brašno. Prebaciti na radnu površinu i do kraja umijesiti. Trgati komadiće tijesta, raditi loptice i malo ih spljoštiti, uvaljati u šećer i utisnuti malu rupicu. Keksiće peći oko 15 minuta, možda i kraće. U šupljine dodati po želji marmeladu, nutellu, ganache ili što vam padne napamet. 


Sestra se ljutila kad se vratila s treninga da smo nju izostavili, ali je bez problema smazala par komada. 
Eto i uz sve brige mi smo se na kraju ipak lijepo i slatko zabavili...


 

Broj komentara: 13:

  1. Nema goreg osjecaja od onog' kad je dijete bolesno :-( . Drago mi je da ti se kcerkica brzo opravila (zvuci kao migrena) i uspjela napraviti predivne keksice. Cuvajte se!

    OdgovoriIzbriši
  2. Znam kako si se osjećala u tom trenu, moju curicu uvijek jako boli glava dan prije nego što ju počne boljeti grlo ili prije nego što ju počne boljeti stomak, najgore je to što ju uz grlobolju i visoku temperaturu i glava boli par dana, ne pomaže tu ni tableta puno a ja joj nemogu pomoći niti doktori,
    kad dođe takvo vrijeme mora istrpjeti,a i sama tada plačem jer bih radije da mene boli nego nju..imam ih troje, sina i dve kćeri, i svako od njih različito reagira na bolove..a sin mi je isto prije imao dosta često bolove i to zbog očiju. u njega veliki minus ali razlika velika između dva oka mu je izazivala velike glavobolje..uvijek su me u školi pitali zašto često plače-to je bio razlog jer mi je i doktorica rekla, sad kako nosi leće nema više tako često glavobolje i meni je lakše, jer normalno da se čovjek zapita da nije nešto gore, hvala bogu pa nije..Lupocet ili panadol uvijek sam im davala i imam uvijek kod sebe ako nekud idemo, zašto bi dijete trpjelo bol ako nemora i ako mu može bar malo ublažiti bol.. Svi strepimo za svoju djecu i borimo se čitav život sa njima. i normalno je da se tako osječaš, takva sam i sama..
    Drago mi je da se oporavila brzo i divne keksiće je uradila, baš prepisujem recept, uskoro ćemo i mi da ih radimo..hvala lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na podršci! Drago mi je čuti da djeca imaju slične probleme. Kad su su bile manje bolesti su bile češće, sad je to u manjim ali jačim.

      Izbriši
  3. Veliki poljubac za malenu, vazno da se sve dobro zavrsilo... keksici su sjajno uspeli i mislim da cu se odmah posluziti jednim.:) Veliki pozdrav za sve...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ništa gore nego kad je deto bolesno i taj osećaj nemoći da ne možeš nižta uraditi za svoje dete.Hvala Bogu da se sve srećno završilo i da ste na kraju ipak imale lepe keksiće u kuhinji.

    OdgovoriIzbriši
  5. Poznat mi je taj osjecaj. Super da je sve dobro. Keksici su divni :)

    OdgovoriIzbriši
  6. O draga Ingrid, znam tačno kako si se osećala. Posebno kad je tako nešto kao glavobolja, kad kroz majčinski mozak idu samo najgore misli. Divno da je sada sve dobro... Jeste li ipak bili kod lekara?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A baš tako, na kraju smo se samo čuli s doktorom, nju je brinula ta glavobolja, ali kroz dan je sve prošlo pa je doktorica rekla da nema potrebe maltretirati dijete. Danas smo zdravi i već treniramo, vjerojatno je bila viroza popraćena glavoboljom

      Izbriši
  7. Drago mi je da je tvoja kćerkica sada dobro i da ste zajedno ispekle ovako divne keksiće!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve je brzo i dobro prošlo i to je najvažnije, veliki pozdrav Nini, a keksići koje ste napravile su mi odlični i jako lijepo izgledaju, vjerujem da se sestra samo kratko ljutnula i rado ih zajedno sa vama pojela.

    OdgovoriIzbriši