Za kolač od višanja odlučila sam se tako što još imam paketiće ličkih višanja u škrinji, koje ni malo nisu izgubile na kvaliteti stajanjem.
Zanimljivo je što u biskvit ide samo prah pudinga, bez brašna, malo sam skeptična bila, ali je ispalo iznad očekivanja. Jedna jednostavna slastica, koja se jako svidjela i djeci
Kolač od višanja s biskvitom od pudinga
ZA BISKVIT
3 vrećice pudinga od čokolade1 vrećica pudinga od vanilije
1 vrećica praška za pecivo
1 šalica smeđeg šećera
5 jaja
1 šalica ulja
ZA NADJEV
koristila sam zaleđene višnje kao otprilike 2 teglice2 vrećice pudinga od vanilije
400 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
strugana čokolada
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjelu staviti prašak za puding, prašak za pecivo, šećer, jaja i ulje te sve zajedno smiksati. Biskvitnu smjesu razmazati po limu obloženom papirom za pečenje i staviti peći 15-tak minuta. Višnje ako su zaleđene prokuhati i u soku od višanja (600 ml) zakuhati puding. U vrući žele dodati višnje i još onako toplo namazati po biskvitu. Pustiti da se ohladi pa istući vrhnje i nanijeti šlag. Sve ukrasiti struganom čokoladom.
Na tanjure kao ukras šogor je donio aceto balsamico s dodatkom čokolade, izvrsna stvar u kombinaciji s kolačem.
Obratite pažnju na ove kapljice kiše koje su nastale spontano dok sam nosila tanjur van na slikanje.
Baš me zaintrigirala kombinacija ovog tvog kolača.Volim kad naidjem na neku lepu uksunu ideju!
OdgovoriIzbrišiOvo mi je bolje od švarcvaldice
IzbrišiDivno izgleda sa tim neobicnim biskvitom; i ja se cesto 'trpam' gdje ne treba (nudim nesto da napravim kad idem u goste), ...niko nam nije kriv ;-)
OdgovoriIzbrišiTočno tako
IzbrišiBaš dobro izgleda. Sviđa mi se kombinacija aceta i čokolade.
OdgovoriIzbrišiBaš je neobično fino
IzbrišiKolač je fin, ali mene posebno zanima ta zimnica sa patlidžanom... :)
OdgovoriIzbrišiHe, he, ništa posbno, pečeni patlidžani u ulju
Izbrišinisam probala ništa ovakvo al ne sumnjam da je fin biskvit sa svim tim pudinzima koji su ustvari škrobno brašno s okusom
OdgovoriIzbrišiTočno tako, ali uvijek stavljam u kreme, a kad koristim gustin stavljam manje količine
Izbriši