utorak, 30. rujna 2014.

Scones s kikiriki maslacem...Ajme koliko nas je

Pravi sam kampanjac, sve u zadnji čas... Tema ovomjesečne blogerske igrice Ajme koliko nas je Kikiriki maslac, a temu nam je zadala naša domaćica Marija s bloga Make It Healthy.
Pripremila sam se ja ranije, kupila kikiriki, odlučila se za dva recepta i dočekala zadnji dan. Niti sam napravila maslac, niti isprobala recept. Tako da je danas sve frcalo, kikirikija posvuda, zaprljanih zdjela, poda i svega ostalog. Najbitnije je da sam stigla i da mi je dijete vikalo dok sam se tuširala i spremala za posao. Maaaamaa super su! Eh kada se njima sviđa, znači da sam uspjela! Ja sam ih probala na putu za posao... i da, to je desert po mom guštu.

Za Scones sam se odlučila zato što ih nisam do sada isprobala pa je ovo bila odlična prilika. Htjela sam još i granolu, ali to ću nekom drugom prilikom...

Nisam htjela koristiti kupovni maslac nego sam napravila domaći  .


Scones s kikiriki maslacem

(original recept)

2 čaše brašna
pola čaše šećera
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
pola šalice hladnog maslaca
1 veće jaje
1/3 šalice kikiriki maslaca
1/4 šalice jogurta
2 žličice vanilijinog ekstrakta
3 rebra čokolade za kuhanje

GLAZURA

Kako sam se žurila, radila sam od oka na žlice pa i nije ispalo gusto kao u originalnom receptu, ali ću dati original mjere...

pola šalice kikiriki maslaca
1 šalica šećera u prahu
3 žlice mlijeka


Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješati suhe sastojke. Znači brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i utrljati hladan maslac. U drugoj zdjelici umutiti jaje, kikiriki maslac, jogurt i vanilin ekstrakt. Čokoladu nožem na grubo usitniti. Dodati mokre sastojke suhima i dodati čokoladu. Oblikovati dvije kugle koje ćemo istanjiti valjkom i prebaciti na papir za pečenje. Razrezati na osam dijelova i staviti peći. Dok se peče napraviti glazuru.


Scones peći oko 15 do 20 minuta. Trebalo bi pustiti da se ohlade prije nego se stavi glazura, ali ja sam ubrzala postupak. Zamutiti sve sastojke za glazuru, staviti u vrećicu, odrezati vrh i crtati po kolačićima.
Najbolji su kad ih se odmah pojede, ali mogu i odstajati. Dati ću ih djeci sutra za marendu...:)



Broj komentara: 12:

  1. Ufff, kako je dobro:) Ako ovo praviš na brzinu a ovako dobro izgleda, kako li je kad praviš polako i bez žurbe? Odlično izgleda i maslac i skonsi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toga ti kod mene nema, uvijek žurba, he, he

      Izbriši
  2. Ni ja nisam pravila scones do sada, ali bih svakako isprobala ovaj tvoj receptic. Odlicno deluje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma kakav kampanjac - ipak si stigla sudjelovati u igrici (za razliku od mene) a i ulaznica ti je odlična

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako mi se svidja pecivo, a i kikiriki maslac ima divnu intenzivnu boju... mljac, mljac.:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo za domaći putar, a sconski zgledaju mrak mrakova! :)

    OdgovoriIzbriši