petak, 31. svibnja 2013.

Kruh i marmelada na drugačiji način

Nisam uopće znala kako ću stići bilo što napraviti vezano za kruh. Ovaj peti mjesec mi je bio totalno nabrijan, na poslu gužvetina, rođendani, radovi u vrtu i sve ostalo što me odvlačilo od šparheta.  Tema koju nam je zadala Nevena  s bloga Hleb i Lale u igrici Ajme, koliko nas je mi je totalno bila zanimljiva. Mislila sam i ovo i ono, ali je došao zadnji dan u mjesecu a ja nisam ništa napravila, a silno sam željela. Jutros sam rekla, danas je zadnji dan i nešto moram skemijati.  Djecu sam zaposlila nekim kreativnim setom a sebe kreativnim kuhanjem. Recept je jako jednostavan, ali ta jednostavnost nije pomutila i ukusnost.. Nisam znala kako da ga nazovem, a pošto idu samo krušne mrvice, šećer i jagode nazvala sam ga Kruh i marmelada na drugačiji način


Kruh i marmelada na drugačiji način

100 g krušnih mrvica
75 g maslaca
30 g smeđeg šećera
500 g jagoda
vanilin šećer
šećer za jagode po želji
ovo je količina za 4 čaše, ja sam naknadno dodavala za još dvije,
malo sam se preračunala



Na maslacu prepržiti krušne mrvice, zatim dodati šećer i pustiti da se rastopi. Cijelo vrijeme miješati.  U drugoj padeli kuhati jagode sa šećerom i vanilin šećerom. Ne skroz raskuhati. Sve malo prohladiti.
U čaše slagati red mrvica, red jagoda i na kraju mrvice. Aranžirati sa svježim jagodama i metvicom

Broj komentara: 10:

  1. Preslatko izgleda tako u casama, odlican i kreativni receptic i predivne fotke!:)) p.s.neki put imam obicaj da samo preprzim mrvice na maslacu i malo ih zasecerim, to kad mi se jede nesto slatko a nemam puno vremena...tako da si me bas razveselila sa ovom idejom.:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš me je zanimalo kako kruh i marmelada mogu biti posluženi na drugačiji način, a ovo je uistinu inovativno. Inače, obožavam deserte u čašama, tako da si mene osvojila ovom ulaznicom!

    OdgovoriIzbriši
  3. Inovativna ulaznica a zamisli ja se tek sjetila danas i mrtva hladna napišem post i onda skočim do Neven da vidim e-mail i onda skužim da je gotovo.Lete dani i prebrzo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam tvoj post i ništa mi nije bilo jasno. He, he to se i meni događa, treba sve to pohvatati

      Izbriši
  4. Fora! Svidja mi se transformacija kruha i pekmeza u ovaj zgodan desertić.:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Savrsen brzinski desert; doista jedinstven nacin za servirati kruh i marmeladu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he, nekad kad nemaš baš previše vremena i dobro ispadne

      Izbriši
  6. Fora,prvo sam mislila d aje ovo neki vid cheesecakea ali kada sam pročitala recept sam se razuvjerila.

    OdgovoriIzbriši